Ga naar de hoofdinhoud

03 juni 2024

Algemeen

Leestijd: 2 min

Betere hulp na seksueel of huiselijk geweld

Om slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld beter te helpen, zijn het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam (CSG) en Filomena, centrum huiselijk geweld en kindermishandeling, verhuisd naar het gebouw Via225. Via225 moet een plek zijn voor mensen die hulp zoeken.

Ook het expertiseteam Kindermishandeling van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zal zich regelmatig in Via225 laten zien. Net als de partners waarmee deze organisaties al veel samenwerken. Zoals de Forensisch Artsen Rotterdam-Rijnmond (FARR) en de politie. Het doel: de komende jaren meer samenwerken om mensen, die slachtoffer zijn van seksueel of huiselijk geweld, beter te kunnen helpen. Naast het helpen van slachtoffers willen de organisaties de komende jaren een beter beleid maken om huiselijk geweld, seksueel geweld en kindermishandeling tegen te gaan. 

Nieuwe adres Filomena en CSG Rotterdam

Het CSG en Filomena verhuizen vanaf de Schiedamsedijk 95 naar de Karl Weisbardstraat 225. Dit is in de wijk Little C (Coolhaven). Als u met de metro reist, stapt u uit bij metrohalte Dijkzigt/Erasmus MC of metrohalte Coolhaven. Als u met de tram reist, kunt u met tramlijn 8 uitstappen bij tramhalte Euromast.

Meer informatie over CSG Rotterdam

Het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam maakt onderdeel uit van het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Rotterdam-Rijnmond.Sinds 2017 is het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis aangewezen als Centrum Seksueel Geweld Rotterdam voor kinderen en jongeren onder de zestien jaar. 

Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 telefonisch bereikbaar. U kunt altijd gratis (anoniem) bellen met telefoonnummer 0800-0188 of chatten via Chat met het Centrum Seksueel Geweld - Centrum Seksueel Geweld. Link opent een externe pagina

Meer informatie over Filomena

Filomena is er voor mensen die te maken hebben met ernstig geweld thuis, met seksueel geweld of psychische vormen van geweld. U kunt hier zonder doorverwijzing binnenlopen op dinsdag en donderdag tussen 9:00 uur en 12:30 uur. U wordt ontvangen door een gastvrouw. 

Tijdens kantooruren kunt u Filomena telefonisch bereiken via 010-6681996. Daarnaast is Veilig Thuis 24 uur per dag bereikbaar via 0800-2000. Wanneer nodig kunnen zij de professionals van Filomena bereiken. Zie ook www.filomena.nl. Link opent een externe pagina