Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Betaald parkeren de Esch

Sinds 1 maart 2023 geldt in het zuidwestelijke deel van de Esch betaald parkeren en worden de betaald parkeertijden in het noordelijke deel van de Esch verlengd. Hierdoor komt er meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers in de wijk.

Ondernemers en bewoners van de Esch (sector 62) kregen hierover op donderdag 5 januari 2023 een brief en een informatieblad.

Waarom betaald parkeren?

In het noordelijke deel van de Esch geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. In het zuidwestelijke deel geldt er nog geen betaald parkeren.

Volgens ons nieuwe beleid en om te voorkomen dat de parkeerdruk zich verplaatst naar dit deel van de Esch, voeren we ook in het zuidwestelijke deel van de Esch betaald parkeren in.
Bewoners en ondernemers uit de wijk kunnen dan gemakkelijker een parkeerplaats in de buurt vinden.

In het noordelijke deel worden de betaald parkeertijden verlengd tot 23.00 uur. Zo komt er ’s avonds meer parkeerruimte vrij en gelden er in de hele wijk de Esch dezelfde betaald parkeertijden.

Op welke tijden geldt betaald parkeren en wat kost het?

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur. Het kost € 1,92 per uur. Dat is het laagste straatparkeertarief.

Parkeervergunning aanvragen als bewoner

Bent u bewoner van de wijk en heeft u een auto? Dan kunt u uw parkeervergunning aanvragen. Dit kan als bewoner met uw DigiD via de pagina Parkeervergunning. De prijs van de eerste parkeervergunning is € 8,20 per maand.

Bedrijfsparkeervergunning aanvragen als ondernemer

Als ondernemer kunt u uw bedrijfsparkeervergunning aanvragen met uw eHerkenning via de pagina Parkeervergunning. Een bedrijfsparkeervergunning kost € 43,60 per maand. Met de bedrijfsparkeervergunning kunt u parkeren op alle openbare parkeerplaatsen op dit bedrijventerrein van de Esch.

Bezoekers laten parkeren

Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u een bezoekersparkeervergunning aanvragen. U kunt deze met uw DigiD aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning.