Vouchers voor startups
Gepubliceerd op: 17-06-2020
Geprint op: 30-10-2020
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/vouchers-voor-startups/
Ga naar de hoofdinhoud

Juist in deze crisistijden willen we ondernemerschap en innovatie stimuleren. Daar zit ook de kracht van Rotterdam. Startups en scale-ups hebben de afgelopen jaren meer dan evenredig bijgedragen aan de economische groei van Rotterdam.

Ze zullen dat bij het herstel van de economie ook doen. We hebben ons actief ingezet voor een regeling op rijksniveau om deze ondernemers te helpen overleven. Nu zetten we een regeling op die zorgt voor werk, investeringen in innovaties en die daarmee bijdraagt aan herstel van onze economie.

Voor wie is het?

  • Startups
  • Scale-ups
  • MKB
  • Multinationals en innovatiepartners in de haven en de stad

Wat levert het op?

Startups blijven aan het werk. Innovaties binnen het huidige bedrijfsleven gaan door en het innovatie-ecosysteem in de haven en stad krijgt door de onderlinge samenwerking een stimulans.

Wat staat er op het programma?

Onder de vlag van het collegeprogramma Up!Rotterdam verstrekken we 100 vouchers voor innovatieve ideeën en bedrijven. Deze zijn alleen te verzilveren als er een samenwerking, met cofinanciering, is tussen een startup / scale-up en een MKB’er of multinational. Zo verwachten we de inzet van de gemeente te verdubbelen. We schakelen de innovatiepartners in de stad en haven in om de contacten te leggen. Op deze manier wordt het niet alleen een regeling van de gemeente maar juist van de stad.

Het programma krijgt op dit moment vorm. Partners worden benaderd en de regeling wordt opgezet. Verwachting is dat we augustus hiermee kunnen starten.

Wanneer kijken we tevreden terug?

Als 100 vouchers zijn verstrekt en daarmee werkgelegenheid, investeringen, samenwerking en innovatie is gestimuleerd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de Loketpagina InnoVoucher.