Rotterdam. Sterker door.
Gepubliceerd op: 03-06-2020
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/sterker-door/
Ga naar de hoofdinhoud

'Rotterdam. Sterker Door.' is de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio helpt om sterker uit de crisis te komen. Het is een aanpak geïnitieerd door de gemeente die voor en met de stad wordt ingevuld.

Logo Rotterdam. Sterker door.

Ieder vanuit zijn belang en verantwoordelijkheid: bewoners, winkeliers, horeca en andere ondernemers, wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, publieke organisaties, gemeente en stadsbestuur.

Begroting 2022

Hoewel de coronapandemie zorgde voor extra uitgaven en minder inkomsten, komt de rekening daarvan niet bij de Rotterdammer te liggen. De gemeentelijke belastingen gaan niet omhoog en in plaats van bezuinigen, wordt er extra geïnvesteerd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de Begroting 2022. Bekijk onderstaande video met de hoofdlijnen van de begroting, met daarin ook een explainer.

Samen tegen Schulden

Door de coronapandemie is het aantal mensen in Rotterdam met schulden naar verwachting nóg meer toegenomen. Daarom werken wij 'Samen tegen Schulden'. Benieuwd naar succesvoorbeelden van deze samenwerking? Klik dan door en bekijk de filmpjes.

Arm in arm tegen armoede

Rotterdam staat op tegen armoede. Arm in arm. Samen. Dat is de kracht van onze stad. In onze stad leven 60 duizend huishoudens op of rond de armoedegrens. Het is tijd om alle Rotterdammers in armoede de hand te reiken.

Rotterdam. Sterker door jongeren.

Een stad waar alle jongeren mee kunnen doen. Daarvoor maakt Rotterdam zich hard. We doen dat samen mét jongeren, want zij weten als geen ander wat Rotterdamse jongeren belangrijk vinden en nodig hebben.