Rotterdam. Sterker door.
Gepubliceerd op: 03-06-2020
Geprint op: 27-10-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/sterker-door/
Ga naar de hoofdinhoud

'Rotterdam. Sterker Door.' is de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio erbovenop helpt en ervoor zorgt dat we sterker uit de crisis komen. Het is een aanpak geïnitieerd door de gemeente die voor en met de stad wordt ingevuld.

Logo Rotterdam. Sterker door.

Ieder vanuit zijn belang en verantwoordelijkheid: bewoners, winkeliers, horeca en andere ondernemers, wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, publieke organisaties, gemeente en stadsbestuur.

Begroting 2022

Hoewel de coronapandemie zorgt voor extra uitgaven en minder inkomsten, komt de rekening daarvan niet bij de Rotterdammer te liggen. De gemeentelijke belastingen gaan niet omhoog en in plaats van bezuinigen, wordt er extra geïnvesteerd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de Begroting 2022. Het college presenteerde deze op woensdag 29 september. In november debatteert de gemeenteraad hierover en neemt de raad ook een definitief besluit over de begroting.

Bekijk onderstaande video met de hoofdlijnen van de begroting, met daarin ook een explainer.

Zoek je naam en WIN een Rotterdampas!

De container op de Coolsingel voor het Stadhuis met de namen van Rotterdammers.

Rotterdam bedankt Rotterdammers voor hun veerkracht, positiviteit en doorzettingsvermogen. In de stad zullen de aankomende weken drie containers staan met daarop alle voornamen van alle Rotterdammers. Vind jouw naam en WIN! #RotterdamSterkerDoor

Rotterdam. Sterker door Rotterdammers

een vrouw met een tesktbord uit de campagne Rotterdam. Sterker Door.

Veel Rotterdammers gaan sterker door in deze tijden van corona. 💚 Wie geeft u een compliment of zet u in het zonnetje? Stuur uw boodschap in en wie weet ziet die persoon uw boodschap terug op één van de reclameborden in de stad. #RotterdamSterkerDoor

Samen tegen Schulden

Een collage van de hoofdpersonen uit de filmpjes op de pagina Samen tegen schulden.

Door de coronapandemie is het aantal mensen in Rotterdam met schulden naar verwachting nóg meer toegenomen. Daarom werken wij ‘Samen tegen Schulden’. Benieuwd naar succesvoorbeelden van deze samenwerking? Klik dan door en bekijk de filmpjes.

Arm in arm tegen armoede

Collage van kleine portretfoto's.

Rotterdam staat op tegen armoede. Arm in arm. Samen. Dat is de kracht van onze stad. In onze stad leven 60 duizend huishoudens op of rond de armoedegrens. Het is tijd om alle Rotterdammers in armoede de hand te reiken.

Rotterdam. Sterker door jongeren.

Zittende jongeren op het Schouwburgplein.

Een stad waar alle jongeren mee kunnen doen. Daarvoor maakt Rotterdam zich hard. We doen dat samen mét jongeren, want zij weten als geen ander wat Rotterdamse jongeren belangrijk vinden en nodig hebben.

Beter in taal

Vrouw geeft man taalles aan tafel.

Door de coronacrisis worden de problemen als gevolg van een taalachterstand nog meer blootgesteld. Daarom steunt Rotterdam laaggeletterden. Want Rotterdammers die goed kunnen lezen en schrijven hebben meer kansen.

Stage010

Naoufal Akhatab, student onderwijs assistent.

Door de coronacrisis zijn erin de afgelopen tijd veel stageplekken weggevallen. De campagne Stage010 roept bedrijven in de regio Rijnmond op stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten.

Lokaal (online) winkelen

Horeca ondernemer leunt tegen balie en kijkt naar de ingepakte zendingen.

'Rotterdam. Sterker door lokaal (online) winkelen.' vraagt Rotterdammers om hun inkopen vooral bij lokale winkeliers te doen. Zo helpen we onze Rotterdamse winkeliers en ondernemers.

Meer informatie

Heeft u vragen? Mail naar sterkerdoor@rotterdam.nl.