Rotterdam. Sterker door.
Gepubliceerd op: 03-06-2020
Geprint op: 27-07-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/sterker-door/
Ga naar de hoofdinhoud

'Rotterdam. Sterker Door.' is de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio erbovenop helpt en ervoor zorgt dat we sterker uit de crisis komen. Het is een aanpak geïnitieerd door de gemeente die voor en met de stad wordt ingevuld.

Logo Rotterdam. Sterker door.

Ieder vanuit zijn belang en verantwoordelijkheid: bewoners, winkeliers, horeca en andere ondernemers, wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, publieke organisaties, gemeente en stadsbestuur.

Voorjaarsnota 2021

De gemeentelijke belastingen gaan dit jaar niet omhoog, ondanks de financiële impact van de coronacrisis. Ook wordt er niet bezuinigd in de stad. Er wordt juist geïnvesteerd en gebouwd, en er komt een zomerprogramma voor kinderen. In de voorjaarsnota staan de plannen die het college heeft voor de stad en hoeveel geld het daaraan wil uitgeven. In onderstaande video de hoofdlijnen uit de Voorjaarsnota.

Kijk voor meer informatie ook op Wat doet de gemeente.

Samen tegen Schulden

Een collage van de hoofdpersonen uit de filmpjes op de pagina Samen tegen schulden.

Door de coronapandemie is het aantal mensen in Rotterdam met schulden naar verwachting nóg meer toegenomen. Daarom werken wij ‘Samen tegen Schulden’. Benieuwd naar succesvoorbeelden van deze samenwerking? Klik dan door en bekijk de filmpjes.

Arm in arm tegen armoede

Collage van kleine portretfoto's.

Rotterdam staat op tegen armoede. Arm in arm. Samen. Dat is de kracht van onze stad. In onze stad leven 60 duizend huishoudens op of rond de armoedegrens. Het is tijd om alle Rotterdammers in armoede de hand te reiken.

Rotterdam. Sterker door jongeren.

Zittende jongeren op het Schouwburgplein.

Een stad waar alle jongeren mee kunnen doen. Daarvoor maakt Rotterdam zich hard. We doen dat samen mét jongeren, want zij weten als geen ander wat Rotterdamse jongeren belangrijk vinden en nodig hebben.

Beter in taal

Vrouw geeft man taalles aan tafel.

Door de coronacrisis worden de problemen als gevolg van een taalachterstand nog meer blootgesteld. Daarom steunt Rotterdam laaggeletterden. Want Rotterdammers die goed kunnen lezen en schrijven hebben meer kansen.

Campagne schuldhulp 'Kom jij eruit?'

Een vrouw kijkt je aan, met daaronder de tekst 'Kom jij eruit'

In de campagne ‘Kom jij eruit’ vertellen mensen met schulden hun verhaal. Ze laten zien dat iemand zich niet hoeft te schamen voor geldzorgen en dat praten erover helpt.

Stage010

Naoufal Akhatab, student onderwijs assistent.

Door de coronacrisis zijn erin de afgelopen tijd veel stageplekken weggevallen. De campagne Stage010 roept bedrijven in de regio Rijnmond op stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten.

Lokaal (online) winkelen

Horeca ondernemer leunt tegen balie en kijkt naar de ingepakte zendingen.

'Rotterdam. Sterker door lokaal (online) winkelen.' vraagt Rotterdammers om hun inkopen vooral bij lokale winkeliers te doen. Zo helpen we onze Rotterdamse winkeliers en ondernemers.

Meer informatie

Heeft u vragen? Mail naar sterkerdoor@rotterdam.nl.