Stadsmarinier Louis van Gennip
Gepubliceerd op: 02-07-2018
Geprint op: 26-03-2019
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/stadsmarinier-van-gennip/
Spring naar het artikel

Louis van Gennip (1964) is geboren en getogen in Rotterdam. Beter nog hij is geboren ‘onder de rook’ van De Kuip. Hij werkte voordat hij als Stadsmarinier aan de slag ging 36 jaar bij de politie van de huidige Politie Eenheid Rotterdam.

Louis werkte wisselend in uniform en bij de recherche. In zijn laatste functie bij de politie was hij zeven jaar plaatsvervangend-districtchef binnen district Rotterdam Stad (basisteams Centrum en Delfshaven). Tijdens zijn politieloopbaan behaalde hij de studies Bestuurskunde en overheidsmanagement (hbo) en Bestuurskunde (wo).

Louis is binnen Rotterdam als 'ondermijn-werker' aan de slag waarbij hij zich voornamelijk focust op het noordelijke deel van de gemeente.

'Ik hou van deze stad die net als de Maas constant in beweging is. De geen woorden maar daden mentaliteit van Feyenoord; niet te veel lullen, maar vooral nadenken en samen doen!'

Louis van Gennip

Louis van Gennip’s werkgebied beslaat het gehele gebied boven de Maas, dus de noordoever van Rotterdam.

 • Overkoepelend thema: ondermijning (pdf)
 • Louis maakt zich sterk voor samenwerking tussen politie, OM, belastingdienst en gemeente die zich richten op de volgende thema’s:
  (1) Drugs
  (2) Vastgoed
  (3) Crimineel geld
  (4) Jeugd
  (5) Faciliterende branches

De integrale veiligheidsaanpak maakt ondermijnende en georganiseerde (zware) criminaliteit zichtbaar. Ieder thema wordt aangepakt door een combinatie van:

 • Signaleren
 • Voorkomen
 • Aanpakken en afpakken
 • Stimuleren van positieve ontwikkelingen

'Ik hou van deze stad die net als de Maas constant in beweging is. De geen woorden maar daden mentaliteit van Feyenoord, dus niet te veel lullen, maar vooral nadenken en samen doen! Dat past volledig bij de Stadsmariniers. Zij maken beleid door te doen met anderen!'

Meer informatie

Heeft u een vraag aan Louis, dan kunt u hem mailen of bellen naar: (010) 267 51 40.