Stadsmarinier Rien van der Steenoven
Gepubliceerd op: 01-01-2018
Geprint op: 23-02-2019
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/stadsmarinier-van-der-steenoven/
Spring naar het artikel

Rien van der Steenoven (1958) is geboren en getogen Rotterdammer. Sterker nog hij is aan de Henegouwerlaan in Rotterdam-Centrum geboren.

Hij heeft hiervoor bij de politie gewerkt als rechercheur en wijkteamchef in gebieden als Rotterdam-Zuid, Hoogvliet, Rotterdam-West, het Oude Noorden en Centrum.

'De stad heeft iets onvoorspelbaars, gaat altijd door en verandert voortdurend. Veiligheid kun je niet beetpakken. Je kunt geen dagje veiligheid doen, wel een dagje Spido.'

Rien van der Steenoven

Het werkgebied van de Stadsmarinier Rotterdam Centrum beslaat het Oude Westen, de West Kruiskade, het CS Kwartier en Cool Noord.

Zijn prioriteiten liggen niet alleen op het veiliger maken van de binnenstad, maar ook op het leuker en aantrekkelijker maken voor zowel de bezoeker, de bewoner als de ondernemer. Een uitdagende opgave, omdat al hun belangen door elkaar heen lopen. De stadsmarinier onderhoudt daarom met alle betrokkenen contact om dit alles in goede banen te kunnen leiden. Dit vraagt wel om enige lenigheid van hem – soms lijkt het zelfs op koorddansen- om zich hiertussen te kunnen bewegen.

'De stad heeft iets onvoorspelbaars, gaat altijd door en verandert voortdurend. Veiligheid is niet iets wat je kunt beetpakken. Je kunt geen dagje veiligheid doen, wel een dagje Spido, shoppen of Euromast. Het is belangrijk dat het in de stad goed voelt en veiligheid geen issue is. Dat betekent vaak dat er achter de schermen als basisvoorwaarde aan veiligheid wordt gewerkt. Het werk van de stadsmarinier doet er toe. Al zet ik maar kleine stappen vooruit, toch kan ik mijn (voet)afdruk achterlaten.'

Meer informatie

Heeft u een vraag aan Rien, dan kunt u hem bereiken via e-mail of mobiel nummer 06 - 12 63 71 43.