Stadsmarinier Tijs Nederveen
Gepubliceerd op: 28-12-2017
Geprint op: 26-03-2019
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/stadsmarinier-nederveen/
Spring naar het artikel

Tijs Nederveen (Hardinxveld-Giessendam, 1957) is Stadsmarinier in Hillesluis. Hij startte zijn loopbaan als agent in Spijkenisse.

In de 25 jaar dat hij in het blauw werkte, vervulde hij verschillende functies. Van wijkagent tot rechercheur, van surveillance tot chef recherche in Vlaardingen/Maassluis. Daarna (2001) stapte hij over naar SoZaWe Rotterdam en bekleedde hier verschillende managementfuncties. Vervolgens maakte hij de overstap naar Stadsmarinier. Begonnen op de Dordtselaan (2007), daarna van het Oude Westen (2008 - 2012) naar Bloemhof (2012 - 2016) en nu Hillesluis (2016). Samenwerken met partners vindt Tijs essentieel, want dit is de enige manier om een wijk structureel te verbeteren. Zijn pitbull-mentaliteit en resultaatgerichte instelling komen hierbij goed van pas. Tijs is getrouwd, heeft drie dochters en een zoon, en is opa van vier kleinzoons. In zijn vrije tijd gaat hij graag met zijn vrouw Tine naar het theater of naar een concert. Ook houdt hij van wandelen, tuinieren en motorrijden.

'Ik vind het gaaf dat Rotterdam zo’n grote en levendige stad is met een enorme diversiteit aan mensen en culturen.'

Tijs Nederveen

Tijs Nederveen is actief in de wijk Hillesluis in het gebied Feijenoord.

Zijn aandacht gaat vooral uit naar:

  • Jeugdoverlast in de wijk
  • Project Polderlaan (naar aanleiding van diverse schietincidenten)
  • Communiceren van positieve zaken over de wijk Hillesluis, vooral door Facebook-pagina ‘Likejewijk’
  • Samenwerkingsmodel Riederbuurt
  • Vroegsignalering

De Stadsmarinier Hillesluis heeft de lead en regie in het Samenwerkingsmodel Riederbuurt. In dit model werken verschillende partijen intensief samen. Dit doen ze voor veiligheid, leefbaarheid, opvoedingsklimaat om de (ernstige) jeugdoverlast in deze buurt tegen te gaan.

'Ik vind het gaaf dat Rotterdam zo’n grote en levendige stad is met een enorme diversiteit aan mensen en culturen. Ik vind het machtig om te zien, en horen, hoe iedereen in het leven staat. Of het nu Noord, West of Zuid is, dat maakt me eigenlijk helemaal niets uit. Zeker niet vanuit de rol die ik heb.'

Meer informatie

Heeft u een vraag aan Tijs? Dan kunt u hem bereiken via e-mail of op mobiel 06 - 10 91 35 79.