Spring naar het artikel

Rotterdam staat nooit stil. Ze wil vooruit! Op naar de stad van morgen, waar de circulaire economie de standaard is. Tegelijkertijd moet de stad van vandaag goed blijven functioneren.

Voor onderhoud en vernieuwing heeft Rotterdam haar eigen ingenieursbureau.

Kennis en kunde

Het Ingenieursbureau Rotterdam kent de stad door en door. Het beschikt over professionele ervaring van onschatbare waarde en brengt mensen en partijen bij elkaar. Het Ingenieursbureau combineert kennis en uitvoering en kan daarmee elke infrastructurele uitdaging aan.

Ambities

De ingenieurs van gemeente Rotterdam maken ambities uitvoerbaar. Ze werken aan stations, bruggen en gebouwen en bedenken innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Ze bedachten bijvoorbeeld een manier om met warmte uit het riool wegen ijsvrij te maken. En ze experimenteerden met straatstenen die CO2 opnemen.

Kennis delen

Het Ingenieursbureau deelt zijn kennis en kunde ook buiten de Rotterdamse stadsgrenzen. Zo is er een samenwerkingsverband met Rijkswaterstaat en Amsterdam. Én het bureau geeft lessen op scholen om te vertellen wat het bureau doet voor Rotterdam en andere steden. Bovendien deelt het de kennis over infrastructuur, civiele techniek en milieu in het buitenland. Bijvoorbeeld op congressen, en in internationale netwerken en kennisinstellingen.  

Meer informatie

Eigenlijk doet het Ingenieursbureau te veel om op te noemen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op: (010) 489 45 30, e-mail.
Postadres: Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam
Bezoekadres: Wilhelminakade 179, 3072 AP Rotterdam