College de wijk in
Gepubliceerd op: 29-10-2018
Geprint op: 21-10-2019
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/college-de-wijk-in/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Bent u betrokken bij uw wijk? Baalt u van de leegstand in uw vaste winkelstraat of mist u in uw buurt een bibliotheek? Of bent u trots op de buitenruimte en wilt u dat plantsoen graag aan de wethouders laten zien? Dat komt goed uit.

Het college van burgemeester en wethouders wil met Rotterdammers in gesprek over wat er in hun buurt speelt. En het college wil ook weten wat er volgens de bewoners beter kan. Daarom gaat het college in de komende maanden op vrijdagochtend de wijken in om bewoners te spreken.

Ik neem de burgemeester mee!

‘Rotterdammers willen altijd meehelpen en mee beslissen. En als hebben we altijd het idee dat we daar lekker mee bezig zijn. Maar toch blijf je houden dat veel Rotterdammers denken: ‘Hé, wordt er nou wel echt naar me geluisterd?’ Nou als dat de vraag uit de stad is, kun je maar één ding doen. Luisteren en dus op pad gaan’, zegt wethouder Barbara Kathmann namens het college.

Bijeenkomsten

Het college bezoekt alle gebieden. De overige data volgen zo snel mogelijk.

Burgemeester en wethouders bezochten op vrijdag 28 juni het gebied Noord met zijn wijken Agniesebuurt, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier, het Oude Noorden en Provenierswijk.

Na een gezamenlijk welkom konden bewoners in gesprek met de bestuurders naar hun keuze. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. Tijdens de zogenaamde pitch presenteerden vier groepen in Blijdorp zich over ruimtegebrek op de locatie waar ze allen zitten (de camping, manege, scouting en voetbalvereniging).

De adviesgroep Hofbogenpark presenteerde hun advies aan wethouder Wijbenga. Alle actiepunten die uit de tafelrondes naar voren kwamen zijn genoteerd en zullen meegenomen worden. Er volgt nog een verslag van deze bijeenkomst. Na afloop werd nagepraat onder het genot van een lunchbuffet.

Zo’n honderd bewoners van Delfshaven gingen vrijdag 22 februari in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Er kwamen onderwerpen aan bod als veiligheid, woningbouw, de bereikbaarheid van en parkeren in de wijk. Lees hieronder het verslag van het collegebezoek.