College de wijk in
Gepubliceerd op: 29-10-2018
Geprint op: 02-06-2020
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/college-de-wijk-in/
Spring naar het artikel

Bent u betrokken bij uw wijk? Baalt u van de leegstand in uw vaste winkelstraat of mist u in uw buurt een bibliotheek? Of bent u trots op de buitenruimte en wilt u dat plantsoen graag aan de wethouders laten zien? Dat komt goed uit.

Het college van burgemeester en wethouders wil met Rotterdammers in gesprek over wat er in hun buurt speelt. En het college wil ook weten wat er volgens de bewoners beter kan. Daarom gaat het college in de komende maanden op vrijdagochtend de wijken in om bewoners te spreken.

Ik neem de burgemeester mee!

‘Rotterdammers willen altijd meehelpen en mee beslissen. En als hebben we altijd het idee dat we daar lekker mee bezig zijn. Maar toch blijf je houden dat veel Rotterdammers denken: ‘Hé, wordt er nou wel echt naar me geluisterd?’ Nou als dat de vraag uit de stad is, kun je maar één ding doen. Luisteren en dus op pad gaan’, zegt wethouder Barbara Kathmann namens het college.

Bijeenkomsten

Het college bezoekt alle gebieden. De overige data volgen zo snel mogelijk.

Het college was op vrijdag 06 december  2019 op bezoek in Hoek van Holland om met bewoners te praten. Heeft u het gemist? Bekijk dan de terugblik (video, Facebook) of lees het verslag (pdf – volgt).

Het college was op vrijdag 22 november 2019 op bezoek in Pernis om met bewoners te praten. Heeft u het gemist? Bekijk dan de terugblik (video, Facebook) of lees het verslag (pdf – volgt).

Still uit filmpje, slinger van zwerfafval.

Het College was op 13 september 2019 op bezoek in Kralingen-Crooswijk om met bewoners te praten. Heeft u het gemist? Bekijk dan de terugblik (filmpje, Facebook) of lees het verslag (pdf)

Burgemeester en wethouders bezochten op vrijdag 28 juni 2019 het gebied Noord met zijn wijken Agniesebuurt, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier, het Oude Noorden en Provenierswijk.

Na een gezamenlijk welkom konden bewoners in gesprek met de bestuurders naar hun keuze. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. Tijdens de zogenaamde pitch presenteerden vier groepen in Blijdorp zich over ruimtegebrek op de locatie waar ze allen zitten (de camping, manege, scouting en voetbalvereniging).

De adviesgroep Hofbogenpark presenteerde hun advies aan wethouder Wijbenga. Alle actiepunten die uit de tafelrondes naar voren kwamen zijn genoteerd en zullen meegenomen worden. Er volgt nog een verslag van deze bijeenkomst. Na afloop werd nagepraat onder het genot van een lunchbuffet.

Heeft u het gemist? Bekijk dan het filmpje (Facebook) of de foto's (Facebook).

College en bewoners aan tafel.

Het College was op 13 september 2019 op bezoek in Kralingen-Crooswijk om met bewoners te praten. Heeft u het gemist? Bekijk dan de terugblik (filmpje, Facebook) of lees het verslag (pdf)

College en bewoners in de Fruitvis.

Zo’n honderd bewoners van Delfshaven gingen vrijdag 22 februari 2019 in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Er kwamen onderwerpen aan bod als veiligheid, woningbouw, de bereikbaarheid van en parkeren in de wijk. Heeft u het gemist? Bekijk dan de terugblik (filmpje, Facebook) of lees het verslag (pdf)

Meer informatie

Is de manier waarop u benaderd of gehoord bent bij inspraak- en participatietrajecten niet gelopen zoals u had verwacht? Heeft u hierover een verbetersuggestie? Of wilt u een tweede kans? Geef dan een klacht door, we nemen uw melding in behandeling

Bent u op zoek naar informatie die te maken heeft met inspraak en invloed, maar kunt u het niet vinden? Mail ons dan via inspraakenparticipatie@rotterdam.nl.

\