Woongebouw Hoofdweg
Gepubliceerd op: 23-11-2020
Geprint op: 22-01-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/woongebouw-hoofdweg/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam is er een grote behoefte aan betaalbare woningen voor mensen met een middeninkomen. De gemeente ziet daarom kansen in een plan voor de bouw van 350 appartementen aan de Hoofdweg 480-490 in Prins Alexander.

De helft van de 350 woningen is bestemd voor mensen met een middeninkomen. De begane grond biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum. Op woensdag 2 december organiseren initiatiefnemer Triple Living en de gemeente een digitale informatiebijeenkomst over dit plan. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Prettig wonen, werken en recreëren

De initiatiefnemer, projectontwikkelaar Triple Living, wil tussen de Hoofdweg, Djeddalaan, het Akkabapad en de Semiramistuin het woongebouw Alexandrium realiseren. Op deze plek is nu nog een grotendeels leegstaand kantoorgebouw te vinden. Het gebouw maakt deel uit van de Alexanderknoop. De Alexanderknoop is het gebied rond het winkelcentrum Alexandrium en OV-knooppunt Alexander. De gemeente wil de Alexanderknoop ontwikkelen tot hét centrum van Rotterdam Oost. Het doel is een levendig gebied te maken waarin het prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is.

Appartementen voor starters, young professionals en senioren

Rotterdam staat voor de opgave om de stad aangenaam en leefbaar te houden en tegelijkertijd te zorgen voor meer woningen. Het woongebouw Alexandrium aan de Hoofdweg op nummer 480-490 kan hieraan bijdragen. Het gebouw heeft een mix van verschillende woningen zoals studio’s en 2-, 3- en 4- kamerappartementen. Starters, jonge werkenden en senioren die vanuit een eengezinswoning doorstromen, kunnen hier een woning vinden. Het gebouw biedt op de begane grond ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals het gezondheidscentrum dat nu nog in het oude gebouw zit. Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een brasserie aan de zijde van de Semiramistuin.

Informatieavonden en nieuwsbrief

In december 2020 en januari 2021 worden er twee digitale informatieavonden gehouden. De eerste bijeenkomst is op 2 december 2020 van 19.30 tot 21.00 uur. De digitale inloop is vanaf 19.00 uur. Projectontwikkelaar Triple Living en de gemeente gaan graag met u in gesprek om te horen hoe u over de plannen denkt en om eventuele vragen te beantwoorden. Via de link alexandrium-rotterdam.nl/bewonersavond kunt u deelnemen aan de digitale informatieavond. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Programma digitale informatiebijeenkomst 2 december 2020

  • 19.00 uur: Digitale inloop
  • 19.30 uur: Start bijeenkomst:
    • Toelichting van Triple Living op het plan voor woongebouw Alexandrium
    • Toelichting van de gemeente op de stappen die volgen en de bestemmingsplanprocedure
    • Mogelijkheid tot het stellen van vragen
  • 21.00 uur: Einde bijeenkomst

De datum voor de tweede informatieavond in januari 2021 is op dit moment nog niet bekend. Deze datum wordt zo snel mogelijk na de eerste bijeenkomst bekend gemaakt. Op deze tweede bijeenkomst gaan we dieper in op de thema’s die op de eerste avond naar boven komen.

Wilt u op de hoogte blijven en een uitnodiging voor de tweede bijeenkomst per mail ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door te mailen naar info@alexandrium-rotterdam.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de website van de projectontwikkelaar Triple Living: alexandrium-rotterdam.nl.