Verf
Gepubliceerd op: 04-04-2017
Geprint op: 24-01-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/verf/
Spring naar het artikel

In Rotterdam hergebruiken we overtollige verfresten. U kunt de verf die u over heeft van het klussen, inleveren bij een van de milieuparken. Het maakt niet uit of het blik vol of halfvol is.

Op het milieupark kijken we of de verf nog bruikbaar is. Dat gebeurt door medewerkers die speciaal zijn getraind om de kwaliteit te beoordelen.

Watergedragen muurverf naar Piekfijn

Alle geschikte watergedragen muurverf die is ingeleverd bij de milieuparken van de gemeente Rotterdam wordt verkocht in de Piekfijnwinkels. Hier kunnen mensen voor een zachte prijs een blik kopen om de muur te verven. Op die manier zorgen we samen voor minder liters overtollige verf en dus voor een beter milieu!
Geleverde producten zijn niet bedoeld voor herverkoop of herverdeling door particulieren. Doordat de verf hergebruikt is kunnen we geen harde garanties geven voor de kwaliteit van dit product tijdens gebruik.

Andere verf naar recyclefabriek

U kunt andere overtollige verf uiteraard ook inleveren bij het milieupark. Deze ziet u niet terug in de Piekfijnwinkel, maar wordt in fabrieken weer gerecycled.

Rotterdam gaat voor circulair

In Rotterdam willen we steeds minder afval produceren. We gaan zuinig om met onze grondstoffen en we willen zoveel mogelijk producten weer hergebruiken.