Parkeren Kleiwegkwartier
Gepubliceerd op: 19-11-2020
Geprint op: 30-11-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-kleiwegkwartier/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf maandag 1 februari 2021 geldt in het Kleiwegkwartier (en enkele omliggende straten) betaald parkeren.

Door de invoering van betaald parkeren komt meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers van het Kleiwegkwartier. Bewoners en ondernemers van het Kleiwegkwartier ontvangen half december een brief en folder met informatie.

Parkeervergunning aanvragen

Bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf of onderwijsinstelling en heeft u een auto? Als u staat ingeschreven in de wijk kunt u vanaf maandag 4 januari 2021 uw parkeervergunning met uw DigiD aanvragen via de pagina Parkeervergunning. Met de parkeervergunning kunt u vanaf 1 februari 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in het Kleiwegkwartier. Meer informatie, zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 23.00 uur.

Bezoekers laten parkeren

Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u vanaf maandag 4 januari 2021 ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. U kunt deze met uw DigiD aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in het Kleiwegkwartier. Deze hoge parkeerdruk zorgt ervoor dat veel auto’s fout worden geparkeerd. Het beeld van veel foutgeparkeerde voertuigen wordt bevestigd door de politie, die adviseert het parkeren te reguleren. Ook de brandweer herkent het beeld geschetst door de politie en geeft aan dat de bereikbaarheid in meerdere delen van het Kleiwegkwartier tussen 16.00 uur en 08.00 uur onder druk staat. De oplossing die de gemeente voor deze problematiek biedt is de invoering van betaald parkeren. Betaald parkeren zorgt ervoor dat het aantal geparkeerde auto’s die niet van bewoners in de wijk zijn teruggedrongen wordt.

Meer informatie

Bewoners en ondernemers van het Kleiwegkwartier krijgen binnenkort een brief en folder met informatie.
Kijk voor meer informatie over parkeren op Rotterdam.nl/parkeren.