P+R-terreinen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 28-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/p-r-terreinen/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam werkt hard aan het verbeteren van de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Daarvoor hebben we 15 Parkeren en Reizen (P+R)-terreinen aangewezen.

Hier kunt u uw auto of motor gratis parkeren. Daarna reist u verder met het openbaar vervoer.

Bekijk de P+R-terreinen op de kaart:

Gratis parkeren

Parkeren op P+R-terreinen is gratis.

Let op! Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer: P+R Alexander, P+R Hoek van Holland, P+R Slinge, P+R Meijersplein, P+R Noorderhelling en P+R Kralingse Zoom. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Parkeren is gratis als u verder heeft gereisd met een OV-chipkaart.
  • U reist met het openbaar vervoer van en naar het terrein en maakt gebruik van een OV-chipkaart of een papieren RET-dagkaart. Andere papieren (zelf geprinte) kaartjes en QR-codes (geprint of op uw telefoon) zijn niet geldig. Ook acties van winkelketens zoals Kruidvat en Albert Heijn kunt u niet gebruiken.
  • U parkeert niet langer dan 72 uur. Na 72 uur geldt het normale tarief van 0,50 euro per 17 minuten. Het dagtarief is 18 euro.
  • Nadat u bent uitgecheckt met uw OV-chipkaart, heeft u tot maximaal 1 uur de tijd om uw parkeerticket mét uw OV-chipkaart aan te bieden bij de betaalautomaat. U hoeft dan geen parkeerkosten te betalen.   
  • Vervolgens heeft u 15 minuten de tijd om met uw parkeerticket de parkeergarage te verlaten.
  • Let op: als u een enkele reis maakt met het openbaar vervoer dan betaalt u het normale parkeertarief.