MeldR
Gepubliceerd op: 07-01-2021
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meldr/
Ga naar de hoofdinhoud
Speel video af

Samen werken we aan een stad die schoon, heel en veilig is. Dag in dag uit zijn we hiervoor in touw. Maar de hulp van de bewoners en ondernemers van Rotterdam is hierbij bijzonder welkom.

Het logo van MeldR

Zij kennen hun buurt, lopen er rond en zien waar iets vuil is, of kapot. En willen dat aan ons doorgeven. Omdat ze graag wonen in een schone, hele en veilige stad.

Last van hinderlijk geparkeerde (deel)tweewielers? Is een afvalcontainer vol of een lantarenpaal in uw straat stuk? In Rotterdam meldt u het met MeldR. De app bevat een kaart waarop u de locatie van uw melding kunt aangeven. Ook kunt u foto’s en een beschrijving meesturen. Als u dit wilt blijft u op de hoogte van de status van uw melding. U kunt ook anoniem melden.

Uw melding komt direct bij de gemeente Rotterdam binnen. De mannen en vrouwen van Stadsbeheer komen in actie om uw melding op te lossen. Voor een schoon, heel en veilig Rotterdam!

Meldkaart

Een probleem melden via MeldR is snel en gemakkelijk. MeldR heeft een kaart waarop u de meldplek aantikt. U kunt direct meldingen doorgeven, maar ook achteraf. MeldR kiest een categorie die het beste past bij de melding en het onderwerp. Ook is er de mogelijkheid om een beschrijving en foto’s mee te sturen. Als u wilt, houdt MeldR u op de hoogte van de afhandeling van de melding. Liever anoniem melden? Dat kan ook. 

Jij meldt ‘t, wij fixen ‘t.

Campagneslogan MeldR

Beleving van uw buurt

In Charlois komen andere signalen binnen over het onderhoud van de openbare ruimte dan in Schiebroek. Elke melding geeft specifieke informatie over de beleving van uw buurt. Zo weet de gemeente wat er per gebied nodig is. Ook voor de langere termijn. Uw meldingen worden alleen gebruikt voor het verbeteren van de openbare ruimte.

BuitenBeter

U maakt nu misschien nog gebruik van de BuitenBeter-app om meldingen te doen. Deze kunt u voorlopig blijven gebruiken. De gemeente raadt wel aan over te stappen op MeldR. Met MeldR kan de gemeente meldingen sneller en beter aanpakken.

U vindt MeldR in de App Store en in Google Play

Feedback MeldR

Wilt u doorgeven wanneer de MeldR-app een storing heeft? Of heeft u ideeën of vragen over de app? Wij stellen uw feedback zeker op prijs.

Meer informatie

U kunt uw melding ook doorgeven via de website MeldR.rotterdam.nl of het gemeentelijke servicenummer 14 010.