Spring naar het artikel

Jaarlijks helpen steeds meer Rotterdammers mee met het opruimen van zwerfvuil tijdens de Keep It Clean Day, een landelijk initiatief tegen zwerfvuil. Keep It Clean Day is elk jaar op de 3e vrijdag in september.

Dit jaar vond deze dag plaats op vrijdag 15 september. Een record aantal deelnemers van 13.500 heeft de handen uit de mouwen gestoken. Het gebied Hillegersberg-Schiebroek heeft met 2.443 kilo het meeste afval verzameld en kreeg daarmee aan het einde van de dag de Gouden Knijper uitgereikt door wethouder Eerdmans.

Onze stad schoon in één dag

De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdammers in een schone stad te laten wonen, werken, leren en recreëren. Toch wordt er jaarlijks zo’n 13.000 ton aan zwerfvuil van de straat gehaald. De stad heeft veel waardering voor de vele initiatieven die scholen, buurten en verenigingen zelf nemen om zwerfvuil tegen te gaan en hoopt ook tijdens de Keep It Clean Day op een groot aantal deelnemers. Samen gaan we voor een schoon Rotterdam. Niet alleen op de Keep It Clean Day, maar het hele jaar door.

'Fantastisch dat zóveel mensen zich hebben ingezet! Ik hoop dat we met elkaar ook op alle andere dagen van het jaar de stad zwerfvuilvrij houden'

Joost Eerdmans, wethouder Buitenruimte - na afloop van Keep It Clean Day 2017

Wat doen we?

Tijdens de Keep It Clean Day gaan we met zoveel mogelijk Rotterdammers zwerfvuil opruimen. Iedere school, vereniging, straat, ondernemer of individuele inwoner kan zijn bijdrage leveren door een schoolplein, straat of park in de buurt zwerfvuilvrij te maken. De gemeente ondersteunt deelnemers hierbij door schoonmaakmaterialen beschikbaar te stellen. Het gebied met het meeste ingezamelde zwerfvuil wordt aan het einde van de dag tot winnaar uitgeroepen.

Meer informatie

In 2018 vindt de Keep It Clean Day plaats op vrijdag 21 september. Houd de website in de gaten!