Nieuwe inrichting kade Grotekerkplein
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 26-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/grotekerkplein/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Van 1 oktober tot 15 februari 2019 wordt de kade langs het Grotekerkplein opnieuw ingericht. Er komt een trap met (zit)treden aan een brede lage vlonder.

Zo kunnen meer bezoekers van het stadspark straks ook aan de waterkant zitten. Kano’s en bootjes kunnen eenvoudig aanleggen aan de lagere vlonder.

Het Grotekerkplein is onderdeel van het vaarroutenetwerk op de Rotte, specifiek voor kano’s. De aanpak van de kade aan het Grotekerkplein is een eerste in een reeks aan aanpassingen aan de kades langs de Rotte.

Groene oase

Na een recente renovatie is het Grotekerkplein nu een groene oase in het hart van de stad. Onder het gras ligt lavagesteente: die geeft het regenwater vertraagd af aan de grond eromheen en ontziet daarmee de riolering. Het teveel aan water stroomt via een overstort direct in de Delftsevaart. Het Stadspodium programmeert diverse activiteiten in dit nieuwe Stadspark.

Hergebruik

De stalen fundering van de huidige steiger aan het Grotekerkplein wordt hergebruikt bij het plaatsen van de nieuwe vlonder. De vloerdelen van de vlonder krijgen een tweede leven in onder andere een bewonersinitiatief in het Wollefoppenpark en in een nieuw bruggetje ergens anders in de stad.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de vlonder en trappen worden grotendeels gedaan vanaf een ponton. Daarom is het water langs de kade afgesloten voor vaartuigen. Het werk aan de kade kan (geluids)overlast veroorzaken. Zo worden vanaf 1 november gedurende drie weken palen voor de nieuwe steiger in de grond getrild. De gemeente doet haar best om de overlast tot het minimum te beperken.

Levendiger rivieren

In het programma Rivieroevers geeft de gemeente Rotterdam samen met allerlei partners in de stad de Nieuwe Maas, de Rotte en de Schie een boost. Hardlopen, beetje vissen, struinen door het groen, terrasje pikken of liggen in het gras. De Rotterdamse rivieren worden nog aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger. Andere kades langs de Rotte die opnieuw worden ingericht zijn onder andere de Crooswijksebocht, Linker Rottekade en de Leuvekolk.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden aan de kade langs het Grotekerkplein? Stuur dan een e-mail naar de projectorganisatie.