Gevonden of verloren
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/gevonden-of-verloren/
Ga naar de hoofdinhoud

Een gevonden voorwerp brengt u naar een stadswinkel. Voor een verloren voorwerp kijkt u in de landelijke database.

Heeft u een voorwerp in Rotterdam gevonden en u weet niet wie de eigenaar is? Dan kunt u zonder afspraak het voorwerp afgeven aan en laten registreren door een van de gastheren of gastvrouwen van de stadswinkels van gemeente Rotterdam. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging. Daarmee kunt u in sommige gevallen eigenaar worden van het voorwerp. Gevonden voorwerpen worden in het Depot Gevonden Voorwerpen minimaal 13 weken bewaard en worden gepubliceerd in de landelijke database.

Voorwerpen anoniem inleveren

Bij de stadswinkels Centrum, Prins Alexander, Hoogvliet, Feijenoord en IJsselmonde kunt u ook anoniem uw gevonden voorwerpen afgeven. U vult in de stadswinkel een formulier in met daarop de vindplaats van het voorwerp. Het formulier doet u vervolgens met het voorwerp in een doorzichtige zak in de gevonden voorwerpen bus. Omdat u geen afgifte doet aan de balie krijgt u geen schriftelijke bevestiging. U kunt geen eigenaar worden van het voorwerp.

Grote voorwerpen, zoals brommers of fietsen, kunt u uitsluitend inleveren bij het depot. Kunt u de voorwerpen niet zelf langs te brengen? Stuur dan een e-mail met daarin uw naam en telefoonnummer. Het depot neemt dan contact met u op.

Let op! Gevonden paspoorten en identiteitskaarten worden niet teruggegeven. Om fraude te voorkomen worden deze documenten door de gemeente vernietigd. Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt, dan doet u aangifte van vermissing bij de afdeling Burgerzaken. Hiermee wordt uw document nationaal en internationaal geregistreerd als vermist.

Verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren, dan kunt u via de landelijke database zoeken naar uw verloren voorwerp. Vindt u uw voorwerp niet? Dan kunt u via telefoonnummer 14 010 contact opnemen met de medewerkers van het Depot Gevonden Voorwerpen. Als u denkt dat uw verloren voorwerp gestolen is, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de politie.

Bij het ophalen van een gevonden voorwerp, moet u het volgende meenemen:

  • Registratienummer van uw voorwerp in de zoekmachine
  • Bewijs van eigendom: aankoopbewijs, verzekeringspolis en dergelijke
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • De brief die u eventueel van de gemeente hebt ontvangen als uw voorwerp is gevonden.

Meer informatie

Depot Gevonden Voorwerpen
Koperstraat 23
3067GL Rotterdam
E-mail: verlorenofgevonden@rotterdam.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 16.30 uur. Op feestdagen gesloten.
Route via Google Maps