Sloop en nieuwbouw Wolfert Dalton gestart
Gepubliceerd op: 21-06-2018
Geprint op: 18-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/argonautenweg-55/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Wolfert Dalton en de VSO-afdeling van Mytylschool De Brug krijgen nieuwe duurzame schoolgebouwen met sportvoorzieningen aan de Argonautenweg in Hillegersberg-Schiebroek.

Het bestaande schoolgebouw van Wolfert Dalton is verouderd en past niet meer bij de moderne manier van lesgeven. Daarom realiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met stichting BOOR twee nieuwe schoolgebouwen met gymzalen. Naast de Wolfert Dalton krijgen namelijk ook de leerlingen van het voortgezet onderwijs van Mytylschool De Brug een nieuw schoolgebouw. In totaal komen er vier nieuwe gymzalen: twee voor Wolfert Dalton, één voor Mytylschool De Brug en één voor het Vak College Hillegersberg.

Vo-leerlingen

Wolfert Dalton is een school voor Dalton- onderwijs op de niveaus mavo, havo, atheneum en gymnasium. In het nieuwe gebouw is plek voor zo’n 600 leerlingen.

De Mytylschool De Brug is een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen met een fysieke en/of meervoudige beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. In het nieuwe schoolgebouw krijgen straks de vmbo, havo en vwo-leerlingen van deze school les. Zo’n 70 leerlingen in totaal.

Duurzaam

Beide schoolgebouwen worden bijna volledig energieneutraal en krijgen een gezond binnenklimaat volgens de Programma van Eisen Frisse Scholen. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare en onderhoudsarme materialen en bouwsystemen.

Werkzaamheden en planning

Op 13 mei 2022 zijn de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw gestart. Het verhuizen van Wolfert Dalton vindt plaats in de zomer van 2023  met als doel om de leerlingen in het studiejaar 2023-2024 te laten starten in het nieuwe gebouw. Vervolgens wordt het oude schoolgebouw van Wolfert Dalton gesloopt en start de bouw van Mytylschool de Brug. Dit schoolgebouw is naar verwachting eind 2024 klaar.

Meer informatie

De gemeente Rotterdam spant zich voortdurend in om de onderwijshuisvesting waar nodig te verbeteren. Meer informatie over deze huisvestingsopgave is te vinden op de website Onderwijs010.nl.

Heeft u vragen over deze locatie? Stuur dan een e-mail naar argonautenweg55@rotterdam.nl.