Spring naar het artikel

Winkeliers bepalen zelf -binnen de mogelijkheden van de wetgeving- wanneer zij open zijn. Winkels mogen geopend zijn van maandag t/m zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur.

Op zon- en feestdagen mogen winkels geopend zijn van 12.00 tot 22.00 uur. In het centrum van Rotterdam en het gebied Hoek van Holland Strand mogen de winkels op zon- en feestdagen al om 8.00 uur open.

Bijzondere dagen

Als feestdagen gelden: Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Voor Koningsdag, 5 mei en Oudjaarsdag gelden de reguliere openingstijden. Tijdens grote evenementen op zondagen mogen de winkels in het gebied rond het evenement  vanaf 11.00 uur open in plaats van 12.00 uur.

Andere openingstijden?

De Winkeltijdenwet maakt enkele uitzonderingen, deze staan in het Vrijstellingenbesluit. Als u wilt afwijken van de hier boven genoemde winkeltijden, dan heeft u een ontheffing of vrijstelling nodig. Het kan dan gaan om een eenmalige actie (incidentele ontheffing) of om bijvoorbeeld een avondwinkel (permanente ontheffing).