WerkLoont
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 30-11-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/werkloont/
Ga naar de hoofdinhoud

U ontvangt een bijstandsuitkering van de gemeente Rotterdam. Of u heeft een uitkering aangevraagd. Dit betekent dat u op zoek bent naar werk. U heeft met uw consulent van de gemeente besproken dat WerkLoont u daarbij gaat helpen.

Hier vindt u meer informatie over WerkLoont.

WerkLoont is een onderdeel van het werk- en ontwikkelcentrum van de gemeente, in Rotterdam-Delfshaven. Rotterdammers met een bijstandsuitkering krijgen hier deskundige ondersteuning bij het vinden van betaald werk. De begeleiding van WerkLoont duurt 15 weken. Of korter, als u eerder werk vindt. U kunt zich niet zelf aanmelden bij WerkLoont. Uw consulent meldt u aan.

Trainingen en begeleiding

U gaat eerst naar de informatiemiddag van WerkLoont. In de weken daarna volgt u trainingen in een groep. U leert bijvoorbeeld een goed cv maken.
Ook heeft u gesprekken met een coach. Met de coach praat u vooral over wat u wilt en kunt. Zo bereidt u zich voor op uw sollicitaties. U bent meestal twee ochtenden of middagen per week bij WerkLoont in Rotterdam-Delfshaven.

Werkervaring

U gaat via WerkLoont tijdelijk 16 uur per week aan het werk, om (weer) werkervaring op te doen. Daarmee went u aan het ritme van een werkweek. Werkt u al parttime? Dan is dat meestal genoeg.

Vacatures en solliciteren

De coaches van WerkLoont helpen u bij het zoeken naar vacatures die goed bij u passen. U gaat zelf ook vacatures zoeken en sollicitatiebrieven schrijven. U kunt daarvoor bij WerkLoont computers en printers gebruiken. Er zijn altijd coaches aanwezig om u daarbij te helpen.

Denkt u dat de begeleiding van WerkLoont goed bij u past? Bespreek dit dan met uw consulent van de gemeente.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.