Perspectieffonds
Gepubliceerd op: 19-01-2021
Geprint op: 28-11-2022
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/perspectieffonds/
Ga naar de hoofdinhoud

Omgaan met geld kan best lastig zijn en gaat niet altijd in één keer goed. Hierdoor kan je schulden krijgen. Wanneer het je zelf niet lukt je schulden af te betalen, dan helpt de gemeente je met het Perspectieffonds.

Wanneer je 18 wordt verandert er van alles in je leven. Zo krijg je ineens veel meer kosten. Je moet elke maand je zorgverzekering betalen, je kunt zelf een lening afsluiten zonder toestemming van een volwassene, je gaat misschien wel op jezelf wonen. En er moet ook nog geld overblijven om leuke dingen van te doen.

Wat is het Perspectieffonds?

Het Perspectieffonds is er voor Rotterdamse jongeren die het niet lukt om hun schulden zelf af te lossen. Vanuit het fonds lossen wij de schulden voor jou af.

Je 'betaalt af' door een perspectiefprestatie. Dat is een stage waarbij je werkt aan je eigen toekomst. Wanneer je deelneemt aan het fonds ga je hard aan het werk voor jouw toekomst. Wij werken samen met jou om te zorgen dat het een succes wordt.

Dit traject duurt 2 jaar. Als je klaar bent met het fonds en nog hulp nodig hebt, dan staan we nog drie jaar voor jou klaar als je ons nodig hebt.

Voor wie is het Perspectieffonds?

Heb jij een schuld en kom je er niet uit? En heb je ook moeilijkheden op andere gebieden zoals op school of thuis? Of heb je te weinig geld om jouw schulden af te betalen? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor het Perspectieffonds.

Voor wie is het niet?

Het Perspectieffonds is niet voor alle jongeren. Als er een reden is waardoor je niet 100% kunt inzetten voor het werken aan je schulden of als je schulden zijn ontstaan door bijvoorbeeld diefstal, dan past het fonds waarschijnlijk niet bij jou.

Denk je dat het fonds mogelijk niets voor jou is? Neem dan toch contact op met het Jongerenloket.

Want zelfs als het fonds voor jou niet de juiste oplossing is, dan kunnen we je helpen. Kijk voor meer informatie op de pagina van het Perspectiefpact.

Aanmelden voor het Perspectieffonds

Om je aan te melden voor het fonds neem je contact op met het Jongerenloket. Je krijgt dan een startgesprek om jouw situatie in kaart te brengen. Een financieel specialist gaat je helpen met jouw geldzaken. Deze specialist bepaalt ook of het Perspectieffonds voor jou de beste oplossing is of dat iets anders misschien beter past bij jouw situatie. Word je ook al geholpen door een maatschappelijk werker of een bewindvoerder? Zij kunnen je ook aanmelden bij het Jongerenloket voor het fonds.

Wat ga jij doen?

Geldzorgen oplossen kost tijd. Je gaat veel mensen spreken, om duidelijk te krijgen wat we voor je kunnen doen. Ook moet je veel informatie aanleveren. Als je je schulden wilt oplossen dan vraagt dat veel van je tijd en inzet. Je moet dus gemotiveerd zijn. Maar wij zijn er voor je en gaan samen met jou aan de slag om je geldproblemen op te lossen.

Meer informatie

Ben je benieuwd of het Perspectieffonds een goede oplossing voor jou zou kunnen zijn?? Neem dan contact op met het Jongerenloket.
Telefoonnummer 010 267 13 00
E-mail: info@jongerenloket.rotterdam.nl.