Ondersteuning bij werk
Gepubliceerd op: 21-03-2019
Geprint op: 17-08-2022
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/ondersteuning-bij-werk/
Ga naar de hoofdinhoud

Het kan zijn dat u geld uitgeeft voor het vinden van een betaalde baan. Dan heeft u misschien recht op een vergoeding van die kosten.

Denk aan de aanschaf van werkkleding of gereedschap, reiskosten of het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag. Het gaat om kosten die niet worden vergoed, bijvoorbeeld door uw werkgever.

Als u jonge kinderen heeft, vergoedt de gemeente soms (een deel van) de kosten voor kinderopvang. De gemeente kan u ook helpen bij het vinden van goede opvang. Lees meer op de pagina Kinderopvang en bijstand.

Als u gebruikt maakt van kinderopvang, vul dan een aanvraag voor kinderopvangtoeslag in bij de Belastingdienst. U kunt ook recht hebben op een kindgebonden budget. Dat hangt van de hoogte van uw inkomen af. U vindt hierover meer informatie op toeslagen.nl of bel naar 0800 - 05 43.

Het kan zijn dat u geld uitgeeft voor het vinden van een betaalde baan of traject voor prestatie010. Dit noemen we re-integratiekosten. Deze kosten worden soms voor u betaald aan een leverancier of dienstverlener.

Het kan zijn dat u reiskosten betaalt bij een re-integratietraject of traject voor Prestatie010. Voor de reiskosten bij een re-integratietraject kunt u een vergoeding krijgen. Bij een traject voor Prestatie010 kan dat alleen bij uitzondering. Neem contact op met uw contactpersoon voor meer informatie.

Gaat u op sollicitatiegesprek maar heeft u niets om aan te trekken? Of wilt u professioneel overkomen en twijfelt u over uw kledingkeuze? Ga dan langs bij Dress for Success.

Dress for Success biedt mensen met een minimuminkomen gratis passende kleding en adviezen voor een sollicitatiegesprek. In de winkel helpen adviseurs u bij het uitzoeken van geschikte kleding en de manier waarop u zich presenteert. Zo verschijnt u vol zelfvertrouwen op uw sollicitatiegesprek en maakt u een prima eerste indruk. Neem voor meer informatie contact op met uw contactpersoon bij de gemeente.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.