Jongerenloket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-04-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/
Spring naar het artikel
Foto: Jim Schalekamp

Rotterdamse jongeren kunnen met hun vragen terecht bij het Jongerenloket. Is naar school gaan of werk vinden bijvoorbeeld lastig voor je?

Of heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit, dan ben je van 18 tot en met 26 jaar welkom bij het Jongerenloket. 

Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Locatie Jongerenloket

Je bent welkom bij het Jongerenloket in de publiekslocatie Centrum, aan de Coolsingel 40. Er zijn twee ingangen aan de twee zijkanten van het stadhuis. Een ingang vind je tegenover het politiebureau aan het Doelwater. De andere ingang is aan de Stadhuisstraat.
Kom je met het openbaar vervoer? Neem metro D of E naar metrostation Stadhuis.  

Dakloos

Heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je beschermd- of begeleid wonen nodig? Jongeren van 18 tot en met 22 jaar kunnen van 9.00 tot 12.30 uur terecht bij het inloopspreekuur van Centraal Onthaal Jongeren (COJ). Je kunt ook van 9.00 tot 16.30 uur bellen naar (010) 267 55 33 of een e-mail sturen.

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 22, kijk dan op de pagina Dak- en thuisloos waar je naartoe kunt.

Vragen over school vanaf 16 jaar

Jongeren vanaf 16 jaar die een MBO opleiding volgen kunnen met vragen over bijvoorbeeld school, verzuim en/of leerplicht terecht bij het Jongerenloket.

Heb je meer zorgen? Over bijvoorbeeld geld, werk, wonen en/of je gezondheid. Dan kan het wijkteam ook ondersteuning bieden. Je kunt je aanmelden via een schoolmaatschappelijk werker of je huisarts.

Vragen aan het Jongerenloket

Heb je vragen aan het Jongerenloket? Je kan van 8.30 tot 17.00 uur bellen naar (010) 267 13 00 of live chatten met een medewerker.

Je vindt het Jongerenloket aan Coolsingel 40, in het centrum. Het Jongerenloket is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op deze tijden kun je altijd terecht voor algemene informatie, documenten inleveren en computers en printers gebruiken.

Twijfel je of het Jongerenloket de goede plek is voor jouw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet je in een paar klikken waar je het beste jouw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Afspraak maken, aanmelden en eerste gesprek

Wil je een afspraak maken voor een gesprek bij het Jongerenloket? Je kunt bellen naar (010) 267 13 00 of stuur een e-mail.

Als je een afspraak wilt maken voor een eerste gesprek, houd dan de volgende gegevens bij de hand of stuur deze mee in de e-mail:

 • naam
 • geboortedatum
 • telefoonnummer
 • woonplaats (waar je verblijft)
 • woon je zelfstandig of met een partner/ huisgenoot
 • informatie over jouw dagbesteding de afgelopen 9 maanden
 • informatie over jouw begeleider die eventueel mee komt naar het gesprek

Let op!

 • Heb je een uitkering aangevraagd of ontvang je een uitkering en heb je vragen over jouw financiële situatie? Bel dan naar 14 010.
 • Heb je een eerste gesprek gehad en heb je daar vragen over? Neem dan contact op met jouw Jongerenconsulent.

Gesprek zonder afspraak

Je kunt tussen 8.00 en 18.00 uur zonder afspraak langskomen bij de balie van het Jongerenloket. Je hoort direct wanneer en hoe laat er plek is voor een gesprek. Het kan voorkomen dat je een afspraak mee krijgt voor een andere dag.

Wat moet je meenemen?

 • Een geldig legitimatiebewijs zoals een ID-kaart, paspoort of verblijfsdocument

Heb je onderstaande documenten? Neem deze dan ook mee, alsjeblieft: 

 • het bewijs dat je studiefinanciering is stopgezet, van DUO
 • het bewijs dat je geen inkomen hebt. Bijvoorbeeld je ontslagbrief of het bewijs einde uitkering van het UWV of een andere gemeente
 • ontslagbewijs detentie

Het Jongerenloket is gesloten op Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ik wil werken aan mijn toekomst maar...

Je wilt graag verder met je leven, werken aan je toekomst. Maar de situatie waarin je zit, maakt dat moeilijk. Wil je meer informatie over onze ondersteuning? Klik dan op de links hieronder die op jou van toepassing zijn.

 • Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen
 • Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.
 • Ben je thuis- of dakloos in Rotterdam? Ga dan voor tijdelijke opvang en begeleiding naar het Jongerenloket.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenteam KBR op telefoonnummer (010) 498 45 01. Je krijgt dan een afspraak voor een eerste gesprek. Je kan ook langskomen op het Jongerenloket of bij een Vraagwijzer bij jou in de buurt.

Ik wil meer weten over:

Meer informatie

Jongerenloket
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Postbus 70014
3000KS Rotterdam

Contact voor jongeren
Heb je vragen over onderwijs, werk, geld, zorg of iets anders? Je kunt bellen naar (010) 267 13 00 of mailen naar info@jongerenloket.rotterdam.nl.

Als je al een contactpersoon hebt bij het Jongerenloket (bijvoorbeeld Jongerenconsulent, Leerplichtambtenaar of een WMO consulent) kan je die ook direct bereiken via hun persoonlijke gegevens.

Contact voor professionals

Begeleid je jongeren en wil je een afspraak maken voor een (eerste) gesprek? Bel dan naar (010) 267 13 00. Je kunt ook een afspraak maken via info@jongerenloket.rotterdam.nl.

Je kunt tussen 8.00 en 18.00 uur zonder afspraak langskomen bij de balie van het Jongerenloket. Je hoort direct wanneer- en hoe laat er plek is voor een gesprek. Het kan voorkomen dat je een afspraak mee krijgt voor een andere dag.

Contactgegevens voor zorgaanbieders met vragen over de wmo
Jongeren van 18 tot en met 22 jaar kunnen van 9.00 tot 12.30 uur terecht bij het inloopspreekuur van Centraal Onthaal Jongeren (COJ). Je kunt van 9.00 tot 16.30 uur bellen naar (010) 267 55 33. Team WMO is ook bereikbaar via e-mail, stuur dan je vraag en/of gegevens naar teamcojwmomo@rotterdam.nl.