Kinderboerderijen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 16-12-2018
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/kinderboerderijen/
Spring naar het artikel

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en te ontdekken wat voor dieren er leven. De kinderboerderij dé plek om op een leuke, veilige manier kennis te maken met boerderijdieren. Vooral in een grote stad als Rotterdam.

Met zo’n 1.000.000 bezoeken per jaar zijn de Rotterdamse kinderboerderijen veel bezochte plekken. De Rotterdamse kinderboerderijen hebben allemaal het Keurmerk Kinderboerderijen van de VSKBN. Dit betekent dat de kinderboerderijen voldoen aan alle wet- en regelgeving. Of het nu om veiligheid, hygiëne of dierenwelzijn gaat. Dit maakt de kinderboerderijen tot een fijne plek voor de dieren. Maar ook voor de vele ouders, opa’s en oma’s die met hun (klein)kinderen een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Leuke activiteiten

Op de kinderboerderijen zijn het hele jaar door activiteiten, zoals bijvoorbeeld het schaapscheren in het voorjaar. Op de meeste kinderboerderijen kunt u ook een kinderverjaardag vieren.

Leren over de natuur

Op het terrein van de meeste kinderboerderijen vindt u een lescentrum voor Natuur- en Milieueducatie. Vanuit de lescentra krijgen basisschoolleerlingen les. Samen met de schooltuinen laten de lescentra Rotterdamse basisschoolleerlingen op een belevenisvolle manier leren. Over de planten, dieren en de natuur in hun directe omgeving.

Wilt u het lesaanbod voor komend schooljaar bekijken? Klik dan op de link van de kinderboerderij waar uw voorkeur naar uit gaat.

Kinderboerderijen en lescentra

Bekijk alle kinderboerderijen en lescentra op de kaart.