Verbeter mee
Gepubliceerd op: 15-02-2021
Geprint op: 01-03-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/verbeter-mee/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente communiceert veel met Rotterdammers. We sturen brieven als we u willen informeren. We hebben een website waar we alle informatie zetten. En we maken brochures of flyers. Maar leest u het? Snapt u het?

En vooral: hoe kan het anders, beter? Kortom, uiteindelijk weten Rotterdammers zelf het beste wat ze nodig hebben. Daarom zoeken wij Rotterdammers die willen meelezen en meedenken.  Want net als de dienstverlening, willen wij ook de communicatie richting onze inwoners blijven verbeteren.

Lees mee

Niet alleen begrijpelijke taal is belangrijk. Natuurlijk willen we dat iedereen de brieven snapt, maar ook dat de toon goed is. Past die bij het onderwerp? Roept-ie de juiste emotie op? Als u wilt meelezen, mailen we u de brieven die we willen testen op begrijpelijke taal en toon. Er is geen goed en fout, het gaat over uw mening. Want als u een brief niet begrijpt, bent u niet de enige Rotterdammer die het niet snapt. En als de toon van een brief u niet aanspreekt, dan staat u daarin vast niet alleen.

Denk mee

Het kan ook zijn dat wij als gemeente anders moeten communiceren. Over de belastingaanslagen bijvoorbeeld. We sturen altijd een bijsluiter mee met de gemeentelijke belastingaanslagen. Hierin vindt u informatie over de verschillende gemeentelijke belastingen en heffingen, maar is dit wel het juiste middel? Of kan het ook anders, en zo ja, hoe? Als u met ons wilt meedenken, gaan we graag met u in gesprek. Dat doen we telefonisch of we organiseren een digitale bijeenkomst met meerdere Rotterdammers. 

Verbeter mee

Dus lijkt het u leuk om af en toe met ons mee te lezen of mee te denken? Vul dan onderstaand formulier in. Samen maken we de communicatie richting alle Rotterdammers elke keer weer een stukje beter.

Per keer mailen we u of u over een bepaald onderwerp wilt meedenken of meelezen. U kunt dan zelf bepalen of u meedoet.

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy