Toestemming verkoop recreatieoord Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 24-04-2020
Geprint op: 30-11-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/toestemming-verkopen-stacaravan-recreatiehuisje/
Ga naar de hoofdinhoud

Als u uw recreatiehuisje of stacaravan op het recreatieoord Hoek van Holland wilt verkopen, vraagt u eerst toestemming aan.

Via de knop 'Toestemming aanvragen' vraagt u toestemming aan bij de beheerder van het recreatieoord. Log in met DigiD.

Na het indienen van de aanvraag wordt uw recreatiehuisje nauwkeurig bekeken en beoordeeld (schouwen). Bij een positief oordeel krijgt u toestemming om te verkopen.

U hoeft niet bij de inspectie van uw huisje of stacaravan aanwezig te zijn. De geplande datum en tijd worden vooraf niet met u gedeeld. U mag wel vragen of u erbij kunt zijn.

Punten bij de inspectie

  • staat van onderhoud van het recreatiehuisje (buitenzijde) en kavel
  • hoeveelheid opstallen (opstallen zijn bouwwerken als bijvoorbeeld het gebouw, maar ook een schutting)
  • is er toestemming verleend voor de opstallen (dossieronderzoek)
  • voldoen de opstallen aan de eisen in het bestemmingplan of is er een omgevingsvergunning afgegeven
  • past wat er op de kavel staat, binnen het huishoudelijk reglement en algemene voorwaarden 2015

Vervolgstappen

  1. Na de inspectie ontvangt u een rapport. Soms staan er punten in over aanpassingen die u moet doen om toestemming voor verkoop te krijgen. Wanneer u toestemming heeft, komt het recreatiehuisje op de verkooplijst. Vanaf dat moment mag u zelf het recreatiehuisje adverteren.
  2. Als u een koper heeft gevonden, ontvangt u van de gemeente een overdrachtsformulier. Geef de kandidaat-koper aan en vul alle gegevens in die nodig zijn. Voordat een nieuwe huurovereenkomst wordt gesloten met uw kandidaat-koper, handelt de gemeente de zaken goed met u af. Zo wordt gecontroleerd of alle facturen zijn betaald en het gebruik van water en elektra wordt afgerekend. Het is niet mogelijk met een openstaande schuld tot overschrijving over te gaan.
  3. Als u een gasaansluiting heeft, moet u zelf de eindstand op uw gasmeter aan uw leverancier doorgeven. Uw kandidaat-koper heeft van u de zogenaamde EAN code nodig, als diegene ook een gasaansluiting wil. De code vindt u op de factuur van de gasleverancier.
  4. Is alles rond, dan wordt een gesprek gepland met de kandidaat-koper om de nieuwe huurovereenkomst te ondertekenen. Dit gebeurt op woensdagochtenden tussen 09.00 en 13.00 uur. Een medewerker geeft uitgebreid uitleg over het recreatieoord en geeft een informatiepakket.

Het aanvragen van toestemming is gratis.

Binnen 15 werkdagen na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een bericht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de receptie via e-mail of bel 0174 - 38 99 66.