Heeft u last van plaagdieren in de openbare ruimte, zoals ratten of wespen? Meld het bij de gemeente Rotterdam
U kunt de melding op 3 manieren doorgeven aan de gemeente.
Via de knop Melding maken kunt u de overlast van plaagdieren doorgeven.
Geef uw melding door met de MeldR app. Deze kunt u gratis downloaden in de Google Playstore of Apple App store.
Heeft u last van plaagdieren in uw huis of tuin, geef dit telefonisch door via het gemeentelijk servicenummer 14 010. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt.
Insecten kunt u vangen, in een potje doen en afgeven bij de receptie van de afdeling Stadsbeheer op Kleinpolderplein 5. Bij knaagdieren, zoals muizen en ratten, levert u uitwerpselen in. U laat op een formulier uw persoonlijke gegevens achter. Een foto kan niet worden gebruikt om de diersoort vast te stellen. Het vaststellen van het soort plaagdier is gratis voor inwoners van Rotterdam.
U kunt het insect of de keutels ook opsturen naar:
Gemeente Rotterdam
T.a.v. Stadsbeheer - Loket Plaagdierbeheersing
Postbus 10902
3004 BC Rotterdam
Als bekend is om welk soort plaagdier het gaat, informeert het Loket Plaagdierbeheersing u over de mogelijke soorten bestrijding en de kosten hiervan. Stadsbeheer kan ook voor u onderzoeken of plaagdieren aanwezig zijn.
Bedrijven betalen voor het beheersen en bestrijden van alle plaagdieren.
Een melding maken kan anoniem. Het is handiger om uw gegevens achter te laten, zodat contact met u kan worden opgenomen. Uiteraard worden uw persoonsgegevens alleen gebruikt om uw melding snel en zorgvuldig af te handelen.
Dit hangt af van drukte en het soort plaagdier.
Burgers en bedrijven.
Loket plaagdierbeheersing van de gemeente Rotterdam informeert over en bestrijdt plaagdieren. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe u overlast kunt voorkomen van bijvoorbeeld ratten.
In de afgelopen jaren is ongediertebestrijding ontwikkeld naar plaagdierbeheersing. Een plaagdier is niet altijd ongedierte. Dat hangt van de situatie af. De gemeente bestrijdt alleen als dat nodig is. Dat betekent meer aandacht voor preventie en voorlichting en minder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Preventieve maatregelen zijn bijvoorbeeld:
Heeft u vragen, neem dan contact op.