Ik zoek een ruimte
Gepubliceerd op: 17-07-2018
Geprint op: 20-11-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/ik-zoek-een-ruimte/
Ga naar de hoofdinhoud

Bent u een ondernemer of een maatschappelijke organisatie die op zoek is naar een ruimte? De gemeente verhuurt of verkoopt regelmatig panden.

Een ruimte vinden in Rotterdam is een tijdrovende klus. Daarom wil de gemeente u daar graag bij helpen. De gemeente heeft zelf vastgoed in bezit dat verhuurd of verkocht wordt. Maar wij kunnen u ook doorverwijzen naar mogelijkheden die niet van de gemeente zijn, zoals een bedrijventerrein of een pop-up locatie.

Wijkplanner

Er zijn veel maatschappelijke initiatieven, maar weinig beschikbare locaties. Daarom heeft de gemeente een pilot :‘Wijkplanner’ in Bospolder-Tussendijken.
Een wijkplanner helpt zoeken naar een geschikte ruimte en is een ruimtemakelaar met een groot netwerk binnen de gemeente, maar ook in de stad met organisaties en marktpartijen.

Voor maatschappelijke initiatieven die hulp zoeken bij de gemeente voor het vinden van een geschikte ruimte, is de wijkplanner het eerste aanspreekpunt.

Doorloop de vragen die hieronder staan als u op zoek bent naar een ruimte.

Wilt u een woonruimte huren?

Wilt u een woonruimte huren?

Omdat we iedereen dezelfde kans gunnen, verkoopt de gemeente alleen vastgoed via openbare inschrijvingen en lotingen. De gemeente biedt panden aan tegen marktconforme prijzen, of in het geval van verhuur, tegen kostendekkende huurprijzen.

Mochten de gemeente u niet kunnen helpen, dan kunt u altijd contact opnemen met woningbouwcorporaties en makelaars. Hiermee spreidt u uw kansen en is de kans op het vinden van geschikte ruimte groter.

Een vraag stellen over het zoeken van een ruimte is gratis.

Binnen 5 werkdagen neemt de gemeente contact met u op. Dit betekent niet dat er dan al ruimte gevonden is. Meestal is daar meer tijd voor nodig.

Let op

Soms kan de gemeente u niet verder helpen. Het kan gebeuren dat er geen ruimte beschikbaar is die aan uw wensen voldoet. Dan adviseren wij u verder te kijken bij andere woningcorporaties en verhuurders.

Voor iedereen die op zoek is naar informatie over het huren of kopen van gemeentelijk vastgoed.

De gemeente is niet aansprakelijk voor de afspraken die u maakt met de pandeigenaar.

Heeft u vragen? Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.

Let op: zonder e-mailadres krijgt u geen ontvangstbevestiging.

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy