Huiscontainer
Gepubliceerd op: 17-09-2020
Geprint op: 27-11-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/huiscontainer/
Ga naar de hoofdinhoud

In een aantal gebieden in Rotterdam wordt afval ingezameld met een huiscontainer (kliko) voor oud papier, afval van groente, fruit en tuin (gft) of restafval.

Glas en textiel worden alleen ingezameld in de wijkcontainers bij u in de buurt. In de rest van de stad staan wijkcontainers voor glas, papier, textiel en restafval. U vindt de wijkcontainers op een online plattegrond.

Huiscontainer aanvragen

Heeft u geen huiscontainers en wilt u een aanvraag doen of iets voor een huiscontainer melden of regelen? Dit kan bij de gemeente op 3 manieren:

1. Online aanvragen

Via de knop Huiscontainer aanvragen vraagt u met een online formulier een container aan. Binnenkort verandert dit formulier voor aanvragen van een huiscontainer. Het zal er dan anders uitzien.

U gebruikt dit online formulier voor het:

  • aanvragen van een (extra) huiscontainer
  • omwisselen van een huiscontainer voor een ander formaat
  • melden van schade aan uw huiscontainer
  • opgeven van uw huiscontainer als vermist of gestolen
  • inleveren van een huiscontainer

2. Telefonisch aanvragen

U kunt ook bellen naar het gemeentelijk servicenummer 14 010 voor een aanvraag of voor het inleveren van uw huiscontainer.

3. Per post aanvragen

U kunt ook een brief met omschrijving van de aanvraag sturen naar:

Gemeente Rotterdam
Stadsbeheer, Schone Stad, Bedrijfsadministratie
Postbus 10902
3004 BC Rotterdam

U kunt op 2 manieren online, via de AfvalWijzer, kijken op welke dagen uw afval in de huiscontainer wordt opgehaald:

  1. Kijk op de website MijnAfvalWijzer.
  2. Download de app AfvalWijzer voor de iPhone, iPad, Android of Windows smartphone. Deze is te downloaden via de App Store, Play Store of Windows Store (zoek op AfvalWijzer). In de app kunt u ook instellen dat u een bericht krijgt wanneer u uw container op straat moet zetten.

Zet de huiscontainer op de ophaaldag tussen 06.00 en 08.00 uur aan de stoeprand of op de verzamelplaats. Zet uw huiscontainer met de handvatten richting de rijweg. Zorg dat uw container na 20.00 uur weer weg is van de stoep.

Feestdagen

Op feestdagen haalt de gemeente geen restafval, oud papier, karton of afval van groente, fruit en tuin (gft) op bij bewoners met een huiscontainer. De vuilniswagen komt dan een dag eerder of later, tussen 6.30 en 22.00 uur. In de AfvalWijzer staan de data wanneer het afval wordt opgehaald.

U gebruikt de huiscontainer gratis. De container is niet uw eigendom.

U hoeft geen stukken mee te sturen bij een aanvraag.

De nieuwe huiscontainer wordt binnen 7 werkdagen geleverd.

De huiscontainer hoort bij uw woning of bedrijf. U bent verantwoordelijk voor goed gebruik en beheer van de huiscontainers. Huiscontainers zijn eigendom van de gemeente Rotterdam. Laat daarom de container bij verhuizing achter.

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente.

Als eerste vragen we u het afval goed te scheiden. Ook ligt het eraan uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Bij 4 of meer kunt u een extra huiscontainer voor restafval aanvragen. Ook bij een medische indicatie kunt u een extra restafvalcontainer aanvragen. Het is hierbij wel van belang dat u uw oud papier en uw gfe+t afval scheidt.

Huishoudens die volgens de gemeente Rotterdam gebruik maken van ondergrondse containers voor het restafval komen niet in aanmerking voor een huiscontainer.

Wilt u een extra huiscontainer aanvragen? Via Mijn Loket vindt u meer informatie en kunt u een aanvraag voor een nieuwe huiscontainer doen.

U kunt uw huiscontainer in uw voortuin of achtertuin zetten. De huiscontainer mag alleen op de dag van inzameling op de inzamelplaats of aan de weg staan.

Van alle soorten huiscontainers kunt u een grote of kleine container aanvragen:

Groot Klein
240 liter 140 liter
Hoogte 110 cm Hoogte 110 cm
Breedte 58 cm Breedte 50,5 cm
Diepte 74 cm Diepte 55,5 cm

De huiscontainer voor groente, fruit, etensresten en tuinafval (gfe+t)

Huiscontainer voor groente, fruit, etensresten en tuinafval

Huiscontainer voor papier

Huiscontainer voor restafval