Camping Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 03-12-2022
https://www.rotterdam.nl/locaties/camping-hoek-van-holland/
Ga naar de hoofdinhoud

Familiecamping Hoek van Holland ligt op 5 minuten lopen van het strand en de duinen. Groen, strand, zee… De camping heeft alles voor een ontspannen en gezellige vakantie.

De camping telt ongeveer 300 campingplaatsen, waarvan 200 vaste jaarplaatsen. Voor vakantiegangers zijn er verschillende toeristische plaatsen met stroom, camperplaatsen, tentplaatsen en een trekkershut.

Campingplaats aanvragen of reserveren

U kunt online een campingplaats aanvragen of reserveren. Let op: Huisdieren zijn verboden. Voor alle vaste plaatsen, seizoensplaatsen en toeristische plaatsen gelden het kampeerreglement en de Recron-voorwaarden.

De camping heeft ook een natuurlijk recreatieterrein voor grotere groepen. Bijvoorbeeld voor jeugdverenigingen en sportkampen. Voor meer informatie en mogelijkheden als prijzen, accommodatie en catering kunt u contact opnemen.

Locatie en voorzieningen

 • sanitair gebouw met douche, invalidentoilet en een toiletgebouw
 • supermarkt met dagelijks verse broodjes
 • wasserette
 • snackbar
 • fietsverhuur
 • tennisbaan, basketbalveld, voetbalveld, diverse speeltuinen
 • leuke activiteiten voor jong en oud
 • gratis WiFi-hotspots voor passanten

Buiten het hoogseizoen (1 juli tot en met 31 augustus) kunnen sommige faciliteiten gesloten of beperkt open zijn.

Hoek van Holland is de vierseizoenen badplaats van Rotterdam en ‘the place to be’ voor jong en oud! Hoek van Holland heeft het allemaal:

 • Brede stranden
 • Goed eten in een van de vele strandpaviljoens en restaurants
 • Boten kijken op de Nieuwe Waterweg
 • Wandelroutes door het ongerepte Natura2000-duingebied of door het prachtige nabijgelegen Staelduinse Bos
 • Unieke musea
 • De wereldberoemde Maeslantkering
 • Leuke evenementen, het hele jaar door

U kunt ook een uitstapje maken met auto of openbaar vervoer. Ga bijvoorbeeld naar Rotterdam, Den Haag of Delft. Zo ligt Den Haag op maar 25 kilometer afstand van Hoek van Holland.

De toekomst van het Recreatieoord Hoek van Holland is momenteel onderwerp van een politiek debat. Het college van B&W heeft op 3 november 2020 een principebesluit genomen tot verkoop van het recreatieoord (overgang naar een nieuwe erfpachter/exploitant). Wat het college betreft is het exploiteren van een recreatieoord geen gemeentelijke kerntaak. Aan de gemeenteraad is gevraagd om in te stemmen met het voorgenomen besluit. Onlangs heeft het college het raadsvoorstel tot verkoop (uitgifte in erfpacht) van het Recreatieoord ingetrokken. De komende periode zal de gemeente samen met alle belanghebbenden, waaronder de recreanten, werken aan een nieuw voorstel. Hierbij zullen verschillende varianten aan bod komen, aansluitend op een nog op te stellen toekomstvisie over de functie van het recreatieoord in de context van de bredere ontwikkeling van Hoek van Holland. Naar verwachting volgt verdere besluitvorming in het najaar 2021.

 

De gemeentelijke website heeft een webpagina speciaal voor dit onderwerp: https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/verkoop-recreatieoord/.

Openingstijden, bereikbaarheid en contact

Het recreatieoord en camping is van 1 maart 09:00 uur tot en met 31 oktober 17:00 uur toegankelijk. Daarbuiten zijn de hekken gesloten en is toegang slechts op afspraak mogelijk.

Openingstijden receptie
1 maart tot 1 juli 7 dagen per week 8.30-18.00 uur
1 juli tot 1 september maandag en dinsdag 8.30-18.00 uur
  woensdag tot en met zondag 8.30-20.00 uur
1 september tot 1 november 7 dagen per week 8.30-18.00 uur

Toegang met de auto

Tussen 8.00 en 21.30 uur kunt u kort met de auto het campingterrein op. Daarbuiten is de camping alleen te voet of met de fiets te bereiken. Uitzonderingen zijn gasten die op de dag van aankomst laat arriveren.

Parkeren/Route/OV

De camping Hoek van Holland is autoluw. Parkeren op het campingterrein zelf is niet mogelijk. Per kampeerplaats kunt u maximaal 1 auto gratis parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein. Voor gasten of meerdere auto's kunt u via de receptie een dagkaart kopen voor de parkeerplaats. De camping is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Contact

Camping Hoek van Holland

Adres
Wierstraat 100
3151 VP Hoek van Holland
Telefoon
(0174) 389 966 (bij nood 06 13 35 09 14)
E-mail
campinghvh@rotterdam.nl
Website
Camping Hoek van Holland