Toegankelijkheid website
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 30-09-2022
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/toegankelijkheid/
Ga naar de hoofdinhoud

Gemeente Rotterdam wil dat iedereen haar online informatie begrijpt en kan gebruiken. Wij blijven werken aan verbeteringen van de website.

Deze verklaring is opgesteld op 22 september 2020 en geldt voor de website: https://www.rotterdam.nl/ (Rotterdam.nl).

Toegankelijkheidsverklaring

De website voldoet bijna aan de gestelde eisen. Ons doel is dat onze digitale informatie en dienstverlening toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Ook als ze een beperking of bepaalde voorkeuren hebben. In onze uitgebreide toegankelijkheidsverklaring kunt u precies zien hoe toegankelijk deze website is. Daar staat ook welke maatregelen wij nemen om aan onze plicht te voldoen.

Ook onze kaartfunctie is deels toegankelijk, kaarten vormen echter een uitzondering op de gestelde eisen.

Lees hieronder het toegankelijkheidsonderzoek WCAG 2.1, uitgevoerd door Firm Ground op 25 november 2019.

Wilt u meer informatie over een van onze andere websites? Op de webpagina toegankelijkheidsverklaringen vindt u een overzicht van al onze websites met een link naar de verklaringen.

Probleem met toegankelijkheid op deze website?

Heeft u een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Of heeft u een vraag of opmerking over de toegankelijkheid van deze website? Neem dan contact op met de redactie via cpr@rotterdam.nl.

Bent u niet tevreden over onze digitale dienstverlening via de website, kijkt u dan op onze webpagina klachten over de gemeente.

Wat kunt u dan van ons verwachten?

  • binnen 5 werkdagen krijgt u een eerste bericht
  • na uiterlijk 4 weken geeft de gemeente een inhoudelijke reactie

Klacht

Bent u niet tevreden met de manier waarop uw klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.