wonen in rotterdam

 

Rotterdam is een wereldse woonstad, met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland.

Wonen in Rotterdam

Wonen in een wereldse woonstad

In rustige buurten met veel groen, in gevarieerde stadswijken vol leven én in de bruisende binnenstad. Het is een stad met zo veel verschillende woonmilieus dat iedereen, ongeacht leefstijl, leeftijd of culturele achtergrond, er kan aarden.

Leefstad
Rotterdam is een wereldse leefstad. Met restaurants uit alle windstreken, spectaculaire evenementen zonder grenzen, mondiale topsport en een rijk cultureel leven, met een internationaal gereputeerd orkest, spraakmakende musea, invloedrijke festivals, filmhuizen en bioscopen, poppodia en een theateraanbod dat varieert van klassiek tot klucht. Een stad ook voor rustzoekers, dankzij prachtige parken, uitgestrekte waterplassen en de kust, waar zee, strand en duinen lonken.

Zakenstad
Rotterdam is een wereldse zakenstad, met een haven die tot de grootste ter wereld behoort en dé toegangspoort tot Europa is. Een stad met talrijke multinationals en financiële dienstverleners, een hoogwaardige medische sector en dynamische economische netwerken. Een stad die, mede dankzij haar ligging op het kruispunt van weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen, voor bedrijven een aantrekkelijke vestigingsplaats is.

Kopen, huren of meer weten over wonen in Rotterdam?
Klik op de links hieronder voor alle informatie die u zoekt over wonen in Rotterdam.

(Ver)bouwen en wonen Een woning huren
 ► U zoekt een huurwoning
 ► Waar moet u op letten
 ► Regels voor huren
Een woning kopen
Klacht over achterstallig onderhoud Ruimte tekort? Woning samenvoegen! Subsidies bouwen en wonen
Veilig wonen Verhuur van woningen Wijken in Rotterdam
Wonen voor statushouders Wonen tijdens je studietijd Woonoverlast

Energiebesparende maatregelen
Een huishouden is jaarlijks zo’n 2.000 euro kwijt aan gas en licht. En daar kunt u tot wel 30% op besparen. Dat begint vaak heel eenvoudig door bijvoorbeeld apparaten uit te schakelen in plaats van ze op standby te zetten. Maar u kunt ook een forsere ingreep doen. Een zuinige cv-ketel nemen bijvoorbeeld. Of uw huis beter isoleren. Lees meer op deze website over energiebesparing.

Meer informatie
Bekijk meer informatie over welstandstoezicht, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, huisvestingsvergunning en het belang van goed woningonderhoud.

Rotterdam

uitgelicht

Snellere opsporing van funderingsproblemen
Er is een snellere opsporing van funderingsproblemen mogelijk.
16 februari 2017 | lees meer
Bouw woontoren Up:Town begonnen
De bouw van woontoren Up:Town in het Maritiem District is begonnen.
15 februari 2017 | lees meer
zie ook
Woningruil
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken