rotterdammers kiezen ‘de luchtsingel’ tot beste stadsinitiatief

40.391 stemmen uitgebracht tussen 1 en 12 maart 

12 maart 2012 | gemeente rotterdam | persbericht

‘De Luchtsingel’ is als winnaar uit de bus gekomen tijdens deze ronde van Het Stadsinitiatief.

De luchtsingel is gekozen tot beste stadsinitiatief

De Luchtsingel is de winnaar geworden van de vijf genomineerde stadsinitiatieven.

Met 48% van de stemmen (19.313 stemmers) is ‘De Luchtsingel’ duidelijk de favoriet onder de Rotterdammers en gaat dus daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Vier miljoen euro
De kosten voor de uitvoering van dit plan zijn begroot op vier miljoen euro (over meerdere jaren uitgesmeerd). Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk gestart wordt met de realisatie.


'Het gesprek van de dag'

Wethouder Korrie Louwes is blij met de uitslag: ‘Het Stadsinitiatief was bijna twee weken het gesprek van de dag, het lééfde onder de Rotterdammers. De stad krijgt er een landmark bij, gecreëerd voor en door de stad.”

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Korrie Louwes hebben de uitslag van de Stadsinitiatief verkiezing tijdens een feestelijk slotfeest in de Rotterdamse Schouwburg maandagavond bekend gemaakt.

De winnaar
De Luchtsingel is een initiatief van o.a. Elma van Boxel en Kristian Koreman (architectenbureau ZUS) “Deze voetgangersbrug vormt de drager voor de duurzame ontwikkeling van Rotterdam Central District om leegstand het hoofd te bieden.”

Het Stadsinitiatief
De overige finalisten: ‘Uit je eigen stad’ (11.848 stemmers), ‘Geluid van Rotterdam’ (3.518 stemmers), ‘Eerbetoon voor Rotterdammers’ (3.073 stemmers) en ‘Stiltepunt’ (2.639 stemmers), worden nog verder begeleid. De board, (bestaande uit Marianne van den Anker – voorzitter, Rudy Stroink, Dick van Well, Henk de Bruijn, Stef Fleischeuer en Jandino Asporaat), die deze selectie heeft gemaakt gaan met de overgebleven finalisten om de tafel. Er wordt gekeken op welke wijze, bijvoorbeeld met andere partners uit de stad, hun plan in leven kan worden gehouden.

Nieuwe ronde
Alle initiatiefnemers hebben een begroting gemaakt voor de uitvoering van hun plan. Een Stadsinitiatief kan maximaal 4 miljoen euro subsidie krijgen. Niet uitgegeven gelden blijven beschikbaar voor Het Stadsinitiatief. Op korte termijn volgt een uitgebreide evaluatie en nog dit jaar wordt gestart met een nieuwe ronde van Het Stadsinitiatief.

Aanvullende informatie

Website Luchtsingel

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken