wethouder visser - financiŽn, organisatie, haven, binnenstad en sport

 

Adriaan Visser (1965) is sinds mei 2014 wethouder FinanciŽn, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport.

Wethouder Adriaan Visser

Wethouder Adriaan Visser

Wethouder Visser is onder andere verantwoordelijk voor de gemeentelijke financiŽn en organisatie. De begroting van Rotterdam bedraagt 3,6 miljard Euro. Andere grote dossiers die hij onder zijn hoede heeft zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van Feyenoord City, de herinrichting van de Coolsingel, de verzelfstandiging van het Sportbedrijf Rotterdam en de energietransitie in de Rotterdamse haven.

Hij groeide op in Rotterdam in een liberaal gezin, waar hij tot aan zijn studententijd bleef wonen. Adriaan studeerde bestuurskunde in Leiden, maar kwam voor zijn afstudeerrichting (economie) in Rotterdam terecht aan de Erasmus Universiteit.

In de jaren í90 werkte hij bij de Nationale Investeringsbank waar hij businessplannen beoordeelde, onder andere de verzelfstandiging van 8 gemeentelijke vervoerbedrijven voorbereidde en de doorstart van Fokker onderzocht.

Adriaanís hart lag in Rotterdam en na kleine omzwervingen vestigde hij zich daar in 2002 definitief. In die tijd werkte hij via Twynstra  Gudde aan diverse projecten en opdrachten voor Verkeer en Waterstaat. Daar was hij als projectleider verantwoordelijk voor onder andere Mainportcorridor Zuid, Mainportontwikkeling Rotterdam PMR (Tweede Maasvlakte), de veiling van commerciŽle radiofrequenties en de marktwerking en exploitatie van spoorgoederenvervoer.

Vanaf 2006 ging Adriaan bij de gemeente Rotterdam werken als directeur van wat destijds nog het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam was. Mede op zijn initiatief zijn de diensten Ontwikkelingsbedrijf (OBR), Stedebouw (DS+V), Ingenieursbureau gefuseerd tot het cluster Stadsontwikkeling. In 2011 werd hij Programmadirecteur Economie en Arbeidsmarkt. Adriaan was het boegbeeld van dit programma en eerste aanspreekpunt voor ondernemers, investeerders en samenwerkingspartners.

In 2012 liep de afgesproken termijn (4+2 jaar) als directeur bij de gemeente af en ging Adriaan aan de slag als directeur bij Platform 31. Platform 31 is een kennisorganisatie op het terrein van stad en regio. De organisatie houdt zich bezig met stedelijke ontwikkeling en heeft daarbij bijzondere aandacht voor de verbinding tussen ruimtelijk-economische en sociaal-economische ontwikkeling.

Adriaan heeft twee kinderen, een zoon en een dochter . In zijn vrije tijd maakt hij graag gebruik van al het moois dat Rotterdam te bieden heeft op cultureel en sportief gebied.

Aanvullende informatie

Contact

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken