wethouder langenberg - mobiliteit, duurzaamheid en cultuur

 

Pex Langenberg is wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van de gemeente Rotterdam voor D66.

Foto: Jan de Groen

Wethouder Pex Langenberg

Voordat Pex Langenberg werd aangesteld als wethouder in Rotterdam was hij werkzaam als directeur Topsector Water en Water Internationaal op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hier werkte hij aan de positionering van Nederlandse watersector in het buitenland en economische diplomatie op gebied van water richting Deltalanden zoals Amerika, Indonesie, Vietnam en Egypte. In de jaren daarvoor werkte hij met hetzelfde doel op de Nederlandse ambassade van Washington DC in de Verenigde Staten. Daar hield hij zich bezig met luchtvaart en maritiem beleid, naast economische diplomatie op het terrein van watermanagement. Hij was actief betrokken bij de nasleep van hurricane Katrina en Sandy door Nederlandse kennis over delta-en watermanagement naar Amerika te halen.

Pex Langenberg studeerde politieke wetenschappen in Leiden. Na een aantal jaren werkzaam te zijn bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd hij in 1994 Wethouder Verkeer, Cultuur en Bestuurlijke Vernieuwing. Hij zat toen al 8 jaar in de gemeenteraad voor D66. Als wethouder stond hij o.a. voor een progressief openbaar vervoer beleid en lanceerde hij met de Gemeentelijke Fietsnota vele voorstellen om Leiden fietsvriendelijker te maken met meer fietspaden, fietsparkeervoorzieningen, etc.

Tussen 1998 en 2002 was hij Adj. Directeur van de Dienst Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam. Daarna werkte hij 6 jaar bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat als Directeur Regionaal Vervoer.

Mooiste plek in Rotterdam, aldus wethouder Langenberg: "Nationaal en internationaal heeft Rotterdam met haar nieuwe Centraal Station veel opzien gebaard. Een nieuw icoon voor de stad en een prachtig voorbeeld van hoe Rotterdam zichzelf neerzet als een stad die durft, waar nieuwe ideeŽn ontstaan en vooral ook tot stand worden gebracht".

Aanvullende informatie

Contact
Twitter.com/PexLangenberg

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken