verkiezingen

 

Wij houden u hier op de hoogte van de meest recente en aankomende verkiezingen in Nederland.

In de rij om te stemmen.

In de rij om te stemmen.

Op woensdag 15 maart 2017 is de Tweede Kamerverkiezing. Op deze site leest u over belangrijke ontwikkelingen en praktische zaken die u als kiezer moet weten. Ook kunt u de feiten en cijfers bekijken in het informatieblad over de Tweede Kamerverkiezing 2017.


Stuur het ingevulde formulier naar: Verkiezingenpzr@rotterdam.nl of:
Gemeente Rotterdam
Afdeling Verkiezingen
Postbus 70013
3000 KR Rotterdam

  • Wilt u iemand machtigen om voor u te stemmen en woont deze persoon in dezelfde gemeente? Vul dan de achterzijde van uw stempas in.
  • Uw stempas valt rond 21 februari bij u op de deurmat.


Overzicht Rotterdamse stembureaus

Bekijk de lijst met Rotterdamse stembureaus. Of zoek op de aanklikbare kaart met de stembureaus.

Gezocht: tellers!

De stembureaus zijn inmiddels voor meer dan 90% gevuld met stembureauleden. We zoeken nog reserveleden en vooral tellers! De tellers komen om 21.00 uur, als het stembureau sluit. Het is van groot belang dat u nauwkeurig en accuraat te werk gaat tijdens het tellen. De voorzitter van het stembureau voert de regie. Samen met de andere stembureauleden verlaat u na afloop van het tellen het stembureau. Naar verwachting is dat rond 02.00 uur. U kunt zich via mijnstembureau.nl aanmelden als stembureaulid, reservelid of als teller. Lees meer informatie over vergoedingen en wat je als stembureaulid kunt verwachten in het informatieblad Kies voor meedoen.

Verkiezingsbalie

In stadswinkel centrum opent er een speciale balie voor het aanvragen van stempassen, kiezerspassen en volmachten. Van 21 februari tot en met 9 maart kunt u terecht in stadswinkel centrum tussen 10.00 – 15.00 uur op maandag t/m donderdag en vrijdag van 10.00 – 20.00 uur.
Vanaf 10 maart kunt u terecht in het Stadhuis (Coolsingel 40), kamer 5, centrale hal.
Vrijdag 10 maart: van 10.00 tot 20.00 uur
Maandag 13 maart: van 10.00 tot 15.00 uur
Dinsdag 14 maart: van 8.00 tot 12.00 uur
U hoeft van te voren geen afspraak te maken. Vanaf 21 februari kunt u op deze pagina de bijbehorende formulieren downloaden.

Meer informatie vind u in het nieuwsbericht Stadswinkel Centrum dicht per 10 maart.

Verkiezingsborden

De gemeente heeft verspreid door de stad verkiezingsborden geplaatst. Politieke partijen die mee doen aan de verkiezing kunnen deze gebruiken om campagne posters op te plakken. Bekijk de locaties van de verkiezingsborden. Lees ook het informatieblad met de regels over aanplakken.

Afgelopen verkiezingen

De laatste verkiezing was een stadsreferendum op 30 november 2016 over de Woonvisie. De uitslag van deze verkiezing kunt u bekijken op de pagina van het stadsreferendum.
Uitslagen van eerdere verkiezingen kunt u bekijken op de website Verkiezingsuitslagen. Of kijk voor meer informatie over verkiezingen op de website van de Kiesraad.

Rotterdam

 

zie ook
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken