tweede kamerverkiezingen 2017

 

Op 15 maart waren de Tweede Kamerverkiezingen.

In de rij om te stemmen.

Bij stembureau 241 op het Centraal Station werd de hele dag gestemd

Bekijk de definitieve uitslag van Rotterdam. De vookeursstemmen kunt u inzien in het proces-verbaal.

Realtime opkomstcijfers
Dankzij de StembureauApp was het mogelijk om de realtime opkomstcijfers te tonen. Daar toonde het opkomstpercentage voor heel Rotterdam en voor de deelgebieden. Van de 635.305 Rotterdammers mochten er 453.152 stemmen.

Bekijk de Rotterdamse opkomstcijfers van eerdere verkiezingen (pdf).

Overzicht Rotterdamse stembureaus
Op 15 maart was er voor de deur van alle stembureaus een parkeerplek voor invaliden. Kiesgerechtigden die slecht ter been zijn hoefden dus niet ver te lopen naar het stembureau. De lijst met Rotterdamse stembureaus. En de aanklikbare kaart met de stembureaus. Er waren ook twee mobiele stembureaus.

Uitslagen
In de rechterkolom vindt u de definitieve Rotterdamse uitslag van alle partijen. Bent u op zoek naar de uitslag op een specifiek stembureau, bekijk dan het overzicht uitslag per stembureau. Als bijlage kunt u hierbij het overzicht met Rotterdamse stembureaus per gebied gebruiken.

Vorige verkiezingen
De laatste verkiezing vr 15 maart was een stadsreferendum op 30 november 2016 over de Woonvisie. De uitslag van deze verkiezing kunt u bekijken op de pagina van het stadsreferendum.

Uitslagen van eerdere verkiezingen kunt u bekijken op de website Verkiezingsuitslagen. Of kijk voor meer informatie over verkiezingen op de website van de Kiesraad.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken