verkiezingen

 

Wij houden u hier op de hoogte van de meest recente en aankomende verkiezingen in Nederland.

In de rij om te stemmen.

In de rij om te stemmen.

Op 15 maart 2017 is de Tweede Kamerverkiezingen. Binnenkort leest u hier meer over belangrijke ontwikkelingen en praktische zaken die u als kiezer moet weten. Denk bijvoorbeeld aan de locaties van de stembureaus, het aanvragen van kiezerspassen en andere veel gestelde vragen. U kunt zich hier te zijner tijd ook aanmelden als stembureaulid op een Rotterdams stembureau.

Wilt u op 15 maart in een andere gemeente stemmen? Download het verzoek om een kiezerspas en stuur het ingevuld naar het onderstaande adres.
Woont u in het buitenland en wilt u per brief stemmen? Dan kunt u het M3-formulier gebruiken. Ook kunt u ervoor kiezen een schriftelijke volmacht aan te vragen. Download de schriftelijke volmacht

Stuur het ingevulde formulier naar: Verkiezingenpzr@rotterdam.nl of:

Gemeente Rotterdam
Afdeling Verkiezingen
Postbus 70013
3000 KR Rotterdam

 

Kandidaatstelling

Op 30 januari vindt de kandidaatstelling voor de Tweede Kamerverkiezing plaats. Politieke groeperingen die nog geen zetel hebben in de Tweede Kamer moeten bij de kandidaatstelling ondersteuningsverklaringen indienen. Kiezers kunnen van 16 januari tot en met 30 januari een ondersteuningsverklaring afleggen bij de balie Verkiezingen (balie 13) in stadswinkel Centrum, Stadhuis Coolsingel 40. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Bekijk de openbare kennisgeving  voor meer informatie.

Lees ook de openbare kennisgeving over de bekendmaking van de uitslag.

 

Afgelopen verkiezingen

De laatste verkiezing was een stadsreferendum op 30 november 2016 over de Woonvisie. De uitslag van deze verkiezing kunt u bekijken op de pagina van het stadsreferendum.
Uitslagen van eerdere verkiezingen kunt u bekijken op de website Verkiezingsuitslagen. Of kijk voor meer informatie over verkiezingen op de website van de Kiesraad.

Rotterdam
zie ook
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken