werk en inkomen

 

Jong en oud. Alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Studerenden, werkenden en mensen zonder werk.

Werkplein Rotterdam is dé plek waar alle diensten voor werk en inkomen van de gemeente en het UWV Werbedrijf samen komen.

Werkplein Rotterdam is dé plek waar alle diensten voor werk en inkomen van de gemeente en het UWV Werbedrijf samen komen.

In Rotterdam telt en doet iedereen mee. Toch kan meedoen soms moeilijk zijn, bijvoorbeeld omdat u weinig geld heeft. Op internet vindt u veel informatie over werk en inkomen. Een paar veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Wat zijn werkpleinen?
Werkplein Rotterdam is dé plek waar alle diensten voor werk en inkomen van de gemeente en het UWV Werbedrijf samen komen. Medewerkers van het werkplein begeleiden werkzoekenden bij het vinden van een passende baan. Iedereen kan er terecht voor informatie over de arbeidsmarkt, personeelsbeleid, subsidie, arbeidsrechtelijke en wettelijke taken. Wie niet direct kan werken, kan bij het Werkplein een tijdelijk inkomen aanvragen.

Waar vind ik de werkpleinen?
Werkplein Rotterdam heeft vijf vestigingen: Prins Alexanderplein 21, Heiman Dullaertplein 3, Schiekade 830, Herenwaard 21(uitsluitend voor inkomen) en Dynamostraat 18-22. Ook is er een Werkgeversservicepunt: Teilingerstraat 176. Meer informatie over de werkpleinen: rotterdam.nl/werkpleinen

Moet ik altijd langskomen?
Nee, u hoeft niet altijd langs te komen bij de werkpleinen om zaken te regelen. De meeste formulieren en stukken kunt u online vinden en digitaal of per post opsturen. Voor actuele informatie kunt u kijken op rotterdam.nl/sozawe. Specifieke vragen kunt u stellen aan uw klantmanager van SoZaWe, en via het gemeentelijk telefoonnummer 14 010.

Kan ik als klant van de kredietbank online mijn gegevens bekijken?
Ja, dat kan via rotterdam.nl/budgetbeheeronline. U kunt hier zelf uw financiële gegevens inzien en bijvoorbeeld nakijken of het leefgeld al is gestort en of de huur en energierekening zijn betaald.

Zijn er regelingen voor mensen met een laag inkomen?
Ja, de gemeente Rotterdam biedt diverse regelingen voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een tegemoetkoming in de kosten van sport van de kinderen of een mooie kledingset om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek. Deze en ook allerlei landelijke voorzieningen vindt u op de website: rotterdam.nl/rondkomen

Aanvullende informatie

Makkelijk en snel, Rotterdam.nl
Van het maken van een afspraak bij een stadswinkel, regelen van een bezoekerspas of het doorgeven van een verhuizing tot het opvragen van een geboorteakte. U kunt online in uw eigen tijd heel veel zaken met de gemeente regelen: makkelijk en snel op Rotterdam.nl.

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken