‘elysium: je geniet nog dagen na’

 

Op pad met de Rotterdampas.

Elysium.

Elysium.

‘Zo, hier brandt de kachel’, ervaart een bezoeker bij binnenkomst van de Russische banja waar de temperatuur de tachtig graden nadert. ‘Heerlijk’, vindt zijn vrouw die op een van de houten banken wegdommelt op haar handdoek. Baden en stomen in weelde, middenin een prachtig natuurgebied. Dat kan bij wellnessresort Elysium, dichtbij de drukke stad.

Op het ‘strandbad’ liggen gasten in het zonnetje op stretchers of wandelen door de fraai aangelegde tuin. Sommigen hangen de badjas op en laten zich zakken in een van de buitenbaden. ‘We zijn aan het vergaderen’, laten vier heren uit Haarlem in een bubbelende jacuzzi weten. Bij het zoutwaterbad spoelt een bezoeker zingend het zout van zich af. Binnen pakken gasten hun rust onder andere in de stiltesauna of ondergaan een badritueel in het Hamman-bad.

Versnelling lager
‘Je voelt je schoon, je huid is lekker zacht en je gaat rozig weer naar huis’, vertellen Esther en Iris uit Waddinxveen in het grotstoombad. Ze relaxen een paar keer per jaar met vriendinnen in het resort waar ze keuze hebben uit tientallen binnen- en buitenbaden, sauna’s en behandelingen. ‘We zijn hier de hele dag. Lekker eten, niets doen, geen mobieltjes. De versnelling gaat echt een tandje lager. Je geniet nog dagen na.’

Kippenvel
De dames genieten vooral van de opgietsessies in de Russische banja. Medewerker Jennifer de Kooi begeleidt deze. ‘Je gooit water en ijs op de hete kachel en verspreidt de warmte met takken. Je krijgt als bezoeker kippenvel van deze warmtedeken, zo fijn is dat.‘ Jennifer is de hele dag in touw en begeleidt gasten. ‘Mensen komen uit het hele land, ze zijn altijd heel vriendelijk.’ Een van de masseuses bevestigt dit: ‘Ik geef de hele dag door massages en zie mensen blij en ontspannen weggaan. Inspannend werk? Voor mij niet, de kracht komt van binnenuit.’

Aanvullende informatie

Met de Rotterdampas
Voor een dagje of avondje uit in Elysium krijgen Rotterdampashouders eenmalig 25% korting op de dag-entree (aanbieding Zomermagazine geldig t/m 31 augustus 2012). Deze bedraagt 22,50 euro in plaats van 29,95 euro. Elysium in Bleiswijk is elke dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur. Wilt u de wellnessdag afsluiten met een lichte verkoeling of een lekkere koffie in hartje stad? Geniet dan van zuidelijke hoogstandjes bij De IJssalon (Meent 69). Met de Rotterdampas krijgt u onbeperkt 1,50 euro korting op een espresso.
www.elysium.nl
www.deijssalon.nl

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken