sportverenigingen

 

Op de site www.rotterdamsport.nl vind je een overzicht van de sportverenigingen.

zwemmen bij een van de Rotterdamse verenigingen

Een overzicht van verenigingen vind je op www.rotterdamsportstad.nl

Jeugdsportfonds
‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Dat is het motto dat het Rotterdams Jeugdsportfonds hanteert. Ook in Rotterdam kunnen kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders door dit fonds sporten. Een aanvraag verloopt altijd via een intermediair.

Ons Kluppie
Ons Kluppie is een samenwerkingsproject van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Met dit project kunnen alle Rotterdamse verenigingen meedingen naar de titel 'Ons Kluppie', dat staat voor de leukste, meest bijzondere vereniging van Rotterdam. Bij de titel hoort een checque ter waarde van 2.500 euro, aandacht in vele media én zendtijd op zowel Radio als TV Rijnmond.

Verenigingsondersteuning
Sportverenigingen in Rotterdam kunnen rekenen op allerlei vormen van ondersteuning. Rotterdam Sportsupport heeft een breed scala aan producten en diensten die sportverenigingen helpen organisatorisch, bestuurlijk en financieel goed te presteren.

Sporten op school
Sporten kun je niet vroeg genoeg leren. De beste plek om kennis te maken met sport is dan ook op school. Vooral voor kinderen die thuis niet worden gestimuleerd om aan sport en lichaamsbeweging te doen. Vrijwel iedere Rotterdamse school (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) organiseert sport- en spelactiviteiten tijdens en na schooltijd.
Enkele voorbeelden zijn: Rotterdam Lekker Fit! en The Final.

Aanvullende informatie

Www.rotterdamsport.nl is onder de regie van de gemeente Rotterdam samen met de stichtingen Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport tot stand gekomen.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken