rotterdam topsport

 

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van…

Rotterdam Topsport

Rotterdam heeft sport in haar DNA.

Rotterdam, City of Sports
Een indrukwekkend trackrecord van internationaal aansprekende evenementen, als de start van de Tour de France, het WK Turnen, de ABN AMRO Marathon en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteren we het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en –evenementen.

Profileren, promoten en verbeteren
Maar buiten het blikveld van media en publiek verricht Rotterdam Topsport veel werk dat minstens even belangrijk is. Achter de schermen werken we hard om Rotterdam als topsportstad te profileren en daarnaast het Nederlandse topsportklimaat op lokaal en (inter)nationaal niveau te promoten en te verbeteren.

Sportstad van Nederland
Samen met het gemeentebestuur, Sport en Recreatie, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport hebben we sinds 2002 een voortrekkersrol om van Rotterdam dé Sportstad van Nederland te maken. Zo hebben we samen al grote internationale evenementen georganiseerd en EK’s en WK’s naar onze stad weten te halen.

Side events
Sportverenigingen krijgen een steeds betere ondersteuning en dat is ook terug te zien in de stijgende lijn van prestaties van topsportverenigingen. In de stad zelf proberen we door ‘side events’ zowel in buurten (pleintjes) als op scholen de combinatie topsport-breedtesport te stimuleren en daarmee de Rotterdamse sportparticipatie te verhogen.

Sportnota
Nieuwe plannen voor accommodaties, vernieuwende concepten en creatieve oplossingen worden gevonden om de Rotterdamse sport te faciliteren. Deze ambities staan in de Sportnota 2010-2016, welke uitstekend aansluit bij de Nederlandse en Rotterdamse olympische ambities in het kader van het Olympisch Plan 2028.

Aanvullende informatie

Website Rotterdam Topsport
Bezoekadres: Van Zandvlietplein 20 (4e verdieping), 3077 AA Rotterdam
Postadres: Postbus 9475, 3007 AL Rotterdam
Tel: 010 – 497 12 12

Twitter @RdamTopsport
Rotterdam Topsport op Facebook

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken