rennen langs de maas

 

Hardlooproutes langs de Maas en over Rotterdam Zuid.

Rotterdam rent route

Traint u voor de marathon of wilt u gewoon een lekker stukje hardlopen? Rotterdam heeft verschillende mooie routes.

Vier afstanden in de binnenstad gaan langs de Maas en zijn met bewegwijzering op het trottoir aangegeven.Het gaat om de afstanden 3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km.

 

Bekijk de hardlooproutes op een plattegrond en in een film

Voor elke route zijn een plattegrondje en filmpjes (Nederland en Engels) gemaakt. Zo krijgt u een goed beeld waar de routes lopen en wat u onderweg tegenkomt.
 

NL EN

Download hieronder de routekaarten:

Prachtige routes

Uiteraard kan elke route naar eigen voorkeur in willekeurige volgorde en vanaf iedere gewenste plek gelopen worden. De route is geen formele sportvoorziening, maar meer gericht op het aanbieden van verschillende afstanden om te bewegen. Ruud Breteler: (gemeente Rotterdam) ‘Het mooie aan de routes is dat je grote delen langs de noord- en zuidkant van de rivier loopt. Je komt langs industrieel erfgoed op Zuid, over prachtige oude dijkjes waarvan je misschien niet weet dat dit ook Rotterdam is.
Lopen over de Brienenoord met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. De routes zijn overigens niet exclusief voor hardlopers. ‘Je kunt de routes bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen en skaten.’ De bewegwijzering die is aangebracht  op de trottoirs leidt de sporter voor een groot deel langs de Maas. Verder is de route zoveel mogelijk ononderbroken, dat is voor sporters het prettigst.

Watertaps langs de 21 km route

Aan voldoende ‘vocht’ is gedacht: Waterbedrijf Evides legt vier gratis watertappunten aan langs de route. De twee watertappunten op Katendrecht en bij Hotel New York (op de halve marathon route) zijn inmiddels geplaatst. De planning voor het plaatsen van de andere watertaps is nog niet bekend.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken