plaagdierbeheersing

Heeft u last van plaagdieren of ongedierte? Dan kunt u een melding maken via het meldingenformulier. Kies in het formulier de categorie 'dieren' en het onderwerp 'ongedierte'. 

Melding maken

Het is vervelend als u overlast ondervindt van ongedierte in of rond uw woning. Sommige insecten, knaagdieren en vogels kunnen niet alleen hinder veroorzaken, maar ook ziektes overbrengen. Een melding van (dode) dieren of ongedierte in de buitenruimte (bijvoorbeeld ratten, duiven, wespennesten, dode vissen) kunt u via bovenstaande button digitaal doen.

Loket Plaagdierbeheersing
Loket plaagdierbeheersing van de gemeente Rotterdam is specialist in het informeren over en het bestrijden van deze ongenode gasten. Daarnaast geven ze voorlichting over hoe u overlast kunt voorkomen. U maakt een afspraak met het loket Plaagdierbeheersing via 14010. Heeft u twijfels over het soort ongedierte, dan kunt u een exemplaar vangen en in een potje meenemen. De medewerkers van het loket Plaagdierbeheersing kunnen u dan adviseren.

Deze pagina is succesvol verzonden

meer informatie
aanvragen

Digitaal
U kunt uw melding digitaal doorgeven via het meldingenformulier buitenruimte (via groene bovenstaande button). Kies de categorie 'dieren' en het onderwerp 'ongedierte'.

Telefoon
Heeft u of uw bedrijf last van ongedierte dan kunt u ook bellen naar Loket Plaagdierbeheersing via het algemene telefoonnummer 14 010 voor het maken van een afspraak voor ongediertebestrijding.

Langskomen
Bestrijdingsmiddelen (muizengif en wespenpoeder) kunt u kopen in alle vier de Piekfijnwinkels. Bij het Loket Plaagdierbeheersing kunt u alleen langskomen voor het vaststellen van het soort ongedierte.

voor meer informatie wenden tot

Kijk voor meer informatie op de pagina schoon of kijk onderaan deze pagina of het antwoord op uw vraag tussen de meest gestelde vragen staat.

Zo niet, stuur ons dan een e-mail of neem op een andere manier contact op met de gemeente Rotterdam.

veelgestelde vragen
Ik heb last van insecten. Wat nu?

U kunt een aantal insecten zelf bestrijden met de juiste bestrijdingsmiddelen. Voor middelen tegen kakkerlakken, mieren, wespen, vliegende insecten kunt u terecht in een van de vier tweedehands warenhuizen van Piekfijn.

Wespennesten kunnen tot een hoogte van 6 meter direct bestreden worden door Loket Plaagdierbeheersing. 

U kunt bij Piekfijn ook een formulier en een buisje afhalen waarmee u het insect kunt opvangen, zij kunnen dan voor u kijken welk insect het is en of en hoe het bestreden moet worden.

Als de overlast blijft nadat u zelf actie heeft ondernomen, neem dan via het algemene telefoonnummer 14 010 contact op met Loket Plaagdierbeheersing aan het Kleinpolderplein 5.
Zij adviseren u over ongediertebestrijding en bestrijdingsmiddelen. Ook komen ze als het nodig is bij u aan huis.

Ik heb een rat gezien. Wat nu?

Het bestrijden van ratten in woningen en op de openbare weg is gratis. Ook zijn er geen kosten verbonden aan het verwijderen van dode ratten uit bijvoorbeeld kruipkelders.

Voor het melden van rattenoverlast kunt het Meldingenformulier Buitenruimte gebruiken.

De Piekfijnwinkels verkopen GEEN rattengif.

Wat kan ik doen om ongedierte te voorkomen?
  • laat geen voedsel open staan
  • berg voedsel op in voorraadbussen
  • strooi geen brood voor de vogels, daar komen ook ratten op af
  • sluit vuilnisbakken goed af
  • maak gaten en kieren dicht (bijvoorbeeld met cement of plamuur)
  • laat geen afval achter op straat, gooi etensresten in een afvalbak
  • zet geen afval los naast de vuilniszak of huisvuilcontainer, of houd uw vuilniszak binnen tot de vuilnisman langskomt.
Ik twijfel over het insect dat ik wil bestrijden

Als u twijfels heeft over het soort plaagdier, dan kunt u bij één van de Piekfijnwinkels een buisje met formulier afhalen waarin u het insect kunt opvangen. Het bijgevoegde formulier moet u volledig invullen.

Het formulier en het buisje kunt u afgeven bij het loket Plaagdierbeheersing van Stadsbeheer aan het Kleinpolderplein 5. De specialisten van Plaagdierbeheersing kunnen u aan de hand daarvan vertellen om welk plaagdier het gaat.

Welke bestrijdingsmiddelen zijn via de Gemeente Rotterdam verkrijgbaar?

In de Piekfijnwinkels is muizengif en wespenpoeder verkrijgbaar. Kijk voor de dichtstbijzijnde Piekfijnwinkel in de rechterkolom onder contact.

Let op: Gemeente Rotterdam verkoopt GEEN rattengif.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken