kentekenparkeren

In Rotterdam parkeren we met kentekenparkeren.


U voert bij de parkeerautomaat alleen uw kenteken in en de gewenste parkeertijd, een parkeerkaartje achter de voorruit leggen is niet meer nodig. Na betaling kunt u dus meteen naar uw bestemming doorlopen.
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van 06-parkeren. Dan betaalt u via uw mobiele telefoon en hoeft u niet langs de parkeerautomaat.

Door het invoeren van uw kenteken legt u digitaal vast dat u heeft betaald. De gemeente Rotterdam zet scanauto’s en fiscale controleurs in om te controleren er voldoende parkeergeld is voldaan. Hierbij wordt een aantal gegevens, zoals datum, tijdstip, locatie en kenteken tijdelijk opgeslagen. Omdat Rotterdam hoge eisen stelt aan de privacy is hiervoor een privacy protocol opgesteld.

Betalen bij de parkeerautomaat
1. Parkeer uw auto
2. Volg de borden naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat
3. Voer uw kenteken in en bepaal de gewenste parkeertijd
4. Betaal het aangegeven bedrag met pin of creditcard

Betalen met 06-parkeren
1. Parkeer uw auto
2. Sms, gebruik de app of bel om de parkeertijd te starten en parkeerzone door te geven
3. Stop de parkeertijd door u af te melden voordat u wegrijdt
Meer informatie vindt u op de pagina 06-parkeren.

Kosten
U betaalt het tarief dat geldt in de parkeerzone waar u parkeert.
Bij de parkeerautomaat betaalt u direct en schat u vooraf in hoe lang u wilt parkeren. U betaalt tussen de € 0,15 en € 0,30 cent per parkeeractie (starten en stoppen).
Bij 06-parkeren betaalt u achteraf aan de provider. U betaalt bij 06-parkeren wel abonnements- of transactiekosten. Dit tarief is afhankelijk van de aanbieder van 06-parkeren. Bij een abonnement betaalt u meestal een vast bedrag.

Deze pagina is succesvol verzonden

meer informatie
voor wie

Voor iedereen die op straat parkeert in een betaald parkeergebied in Rotterdam. Degene die bij de parkeerautomaat het kenteken invoert, moet ook betalen. Het kenteken is niet gekoppeld aan de betaalgegevens. Niet de eigenaar van de auto betaalt, maar de parkeerder.

procedures

Bezwaar maken
Heeft u een parkeerboete gekregen en u bent het niet eens met de boete? Dan kunt u bezwaar maken tegen de naheffing. Als u een betaalbewijs heeft uitgedraaid bij uw betaling aan de parkeerautomaat, stuur die dan mee als bewijs dat u parkeergeld heeft betaald. Als u geen betaalbewijs heeft laten printen door de parkeerautomaat, dan kunt u aan de hand van uw bankgegevens laten zien dat u parkeergeld heeft betaald.


Parkeerautomaat stuk
U belt het storingsnummer 010-8902267 en loopt naar de eerstvolgende parkeerautomaat om alsnog te betalen.


Restitutie
Als er iets niet is goed gegaan bij het betalen van parkeergeld waardoor u denkt in aanmerking te komen voor restitutie, dan kunt u een restitutieformulier invullen. Let op: sla het formulier eerst op en open het daarna in een teksteditor zoals Microsoft Word. Stuur het ingevulde formulier en de gevraagde bijlagen op naar het e-mailadres of postbusnummer dat op het formulier vermeld staat.
Gaat het om een betaalautomaat in een gemeentelijke parkeergarage of P+R terrein, gebruik dan het formulier restitutieverzoek parkeergarage of parkeerterrein.

voor meer informatie wenden tot
Heeft u nog vragen, neem dan contact op.
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken