hergebruik en verwerking elektrische apparaten

U kunt afgedankte elektrische apparaten zelf wegbrengen naar een milieupark bij u in de buurt. Lukt dit niet, dan kunt u een afspraak maken om het op te laten halen door de gemeente.


Het gaat hierbij om alle apparaten die stroom of batterijen nodig hebben, zoals: 

  • kleine apparaten, zoals stofzuigers, boormachines, koffiezetapparaten, strijkijzers
  • televisies en computers
  • wasmachines, koelkasten en vriezers

Goed werkende apparaten (jonger dan vijf jaar) zijn geschikt voor hergebruik. U kunt deze inleveren op een milieupark (voor nog bruikbare goederen zijn speciale containers geplaatst) of een afspraak maken. Deze apparaten gaan naar de Piekfijnwinkels. U krijgt hiervoor geen vergoeding. U kunt niet zelf rechtstreeks apparaten of goederen inleveren bij de Piekfijnwinkel.

Elektrische apparaten wegbrengen
Inwoners van Rotterdam kunnen hun afgedankte elektrische apparaten gratis inleveren op het milieupark. Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunt u ook inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt.

Elektrische apparaten laten ophalen
Kunt u de afgedankte elektrische apparaten niet zelf wegbrengen, dan kunt u - voor grotere apparaten of als meerdere apparaten samen niet in de container passen - een afspraak maken om het op te laten halen. U kunt ook via 14 010 een afspraak maken.

Kosten
Afgedankte elektrische apparaten wegbrengen of op laten halen is gratis.
De verwijderingsbijdrage is per 2013 vervangen door een recyclingbijdrage. Deze bijdrage is onderdeel van de aanschafprijs.

Deze pagina is succesvol verzonden

meer informatie
voor wie

  • De inwoners van Rotterdam, behalve Rozenburg. Woont u in Rozenburg? Kijkt u dan voor het maken van een grofvuil afspraak op de pagina van Irado.
  • Bedrijven kunnen ook op de Rotterdamse milieuparken hun afgedankte elektrische apparatuur kwijt, hier zijn wel kosten aan verbonden.

gevraagde gegevens

Elektrische apparaten laten ophalen
Bij een bezoek aan een milieupark moet u twee documenten kunnen tonen:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een document/bewijsstuk waarop uw postcode staat.
doorlooptijd
Wanneer u afgedankte elektrische apparaten laat ophalen moet u rekening houden met een wachttijd. De afspraak wordt in principe binnen tien werkdagen ingepland.

voor meer informatie wenden tot

Heeft u nog vragen, neem dan contact op.

 

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken