hergebruik en verwerking elektrische apparaten

U kunt afgedankte elektrische apparaten inleveren bij een van de milieuparken in Rotterdam.

Afspraak maken

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunt u ook inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Het gaat hier om alle apparaten die stroom of batterijen nodig hebben, zoals:

- kleine apparaten, zoals stofzuigers, boormachines, koffiezetapparaten, strijkijzers
- televisies en computers
- wasmachines, koelkasten en vriezers

Koelkasten en vriezers bevatten chemische vloeistoffen. Na vakkundige ontmanteling worden de vrijgekomen restanten op milieuvriendelijke wijze verwerkt. U kunt koelkasten e.d. zelf wegbrengen naar een milieupark of een afspraak maken om het op te laten halen. 

Hergebruik goed werkende apparaten
Goed werkende apparaten (jonger dan vijf jaar) zijn geschikt voor hergebruik. U kunt deze inleveren op een milieupark (voor nog bruikbare goederen zijn speciale containers geplaatst) of een afspraak maken via de link in het groene blok rechts op deze pagina. Deze apparaten gaan naar de Piekfijnwinkels. U krijgt hiervoor geen vergoeding. Het is niet mogelijk om zelf rechtstreeks apparaten of goederen in te leveren bij de Piekfijnwinkel.

Voor Rozenburg gelden andere regels. Kijk voor meer informatie op de pagina van Irado.

Verwijderingsbijdrage 
De verwijderingsbijdrage is per 2013 vervangen door een recyclingbijdrage. Deze bijdrage is onderdeel van de aanschafprijs.

Kosten
Als particulier kunt u elektrische apparaten gratis inleveren bij het milieupark. Kijk rechts op deze pagina voor de locatie en openingstijden van een milieupark bij u in de buurt. Kunt u niet zelf uw spullen naar een milieupark brengen, maak dan een afspraak om het gratis bij u op te laten halen. Het kan gebeuren dat hiervoor een wachttijd is.

Deze pagina is succesvol verzonden

meer informatie
voor wie

Burgers kunnen hun elektrische apparaten gratis inleveren bij het milieupark of op afspraak gratis op laten halen. Bedrijven kunnen ook op de Rotterdamse milieuparken hun afgedankte elektrische apparatuur kwijt, hier zijn wel kosten aan verbonden.

aanvragen

Digitaal
Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen naar een milieupark te brengen, dan kunt u online een afspraak maken via de groene button op deze pagina. Woont u in Rozenburg? Maak dan een afspraak via Irado.

Bellen
Voor het ophalen van spullen kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 14010.

Langskomen
U kunt zonder afspraak langsgaan bij een milieupark. Kijk op de rechterpagina voor een milieupark bij u in de buurt.

gevraagde gegevens

Bij een bezoek aan een milieupark moet u twee documenten kunnen tonen:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een document/bewijsstuk waarop uw postcode staat.
voor meer informatie wenden tot

Heeft u nog vragen, neem dan contact op.

 

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken