hergebruik en verwerking elektrische apparaten

U kunt afgedankte elektrische apparaten inleveren bij een van de milieuparken in Rotterdam.

elektrische apparaten

elektrische apparaten

Elektrische apparaten (wit- en bruingoed) is de verzamelnaam voor alle huishoudelijke apparaten met stekker of batterij.

Wit- en bruingoed is geen grofvuil.

- Witgoed is een veelgebruikte term om bijvoorbeeld wasmachines en wasdrogers aan te duiden. 
 
- Bruingoed is geluids- en beeldelektronica. Hieronder vallen bijvoorbeeld televisies, muziekinstallaties en geluidsboxen. 


Koelkasten en vriezers vallen niet onder chemisch afval, grofvuil of witgoed, maar bevatten wel chemische vloeistoffen. Na vakkundige ontmanteling worden de vrijgekomen restanten uit koelkasten en vriezers op milieuvriendelijke wijze verwerkt.

Voor apparaten jonger dan vijf jaar die nog goed werken, kunt u ook een afspraak maken via de link in het groene blok rechts op deze pagina. Deze apparaten komen vervolgens in de warenhuizen van Piekfijn terecht. U krijgt hiervoor geen vergoeding. Het is niet mogelijk om zelf rechtstreeks apparaten of goederen in te leveren bij de Piekfijnwinkel.

Verwijderingsbijdrage
Sinds 1 januari 1999 betaalt u bij aankoop van de meeste nieuwe, elektrische apparaten een verwijderingsbijdrage. Dit geld wordt gebruikt om oude apparaten op verantwoorde wijze in te zamelen en te recyclen. Iedere producent/importeur van elektrische apparaten (wit- en bruingoed) is verantwoordelijk voor de verwijdering en verwerking van afgedankte apparaten.

Voor Rozenburg gelden andere regels. Kijk voor meer informatie op de pagina van Irado.

Kosten
U kunt wit- en bruingoed gratis inleveren bij het milieupark. Dat geldt ook voor koelkasten en vriezers. Kijk rechts op deze pagina voor de locatie en openingstijden van een milieupark bij u in de buurt.

Kunt u niet zelf uw spullen naar een milieupark te brengen, dan komt de gemeente het op afspraak gratis bij u ophalen. Het kan gebeuren dat hiervoor een wachttijd is. Via de link in het groene blok rechts op deze pagina kunt u de afspraak maken.

Bedrijven kunnen ook op de Rotterdamse milieuparken hun afgedankte elektrische apparatuur kwijt, hier zijn wel kosten aan verbonden

meer informatie
voor wie

Burgers kunnen hun wit- en bruingoed gratis inleveren bij het milieupark of op afspraak gratis op laten halen.
Bedrijven kunnen ook op de Rotterdamse milieuparken hun afgedankte elektrische apparatuur kwijt, hier zijn wel kosten aan verbonden

aanvragen

Digitaal
Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen naar een milieupark te brengen, dan kunt u online een afspraak maken via een van de links in het groene blok rechts op deze pagina.

Bellen
Voor het ophalen van spullen kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 14010.

Langskomen
U kunt zonder afspraak langsgaan bij een milieupark. Kijk op de rechterpagina voor een milieupark bij u in de buurt.

gevraagde gegevens

Bij een bezoek aan een milieupark moet u twee documenten kunnen tonen:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een document/bewijsstuk waarop uw postcode staat.
voor meer informatie wenden tot

Kijk op de pagina schoon voor meer informatie over afval, grofvuil en hergebruik. Heeft u nog vragen, stuur ons dan een e-mail of neem op een andere manier contact op met de gemeente Rotterdam.

 

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken