Bevindingen van anderen

Veelgestelde vragen

"Wij zijn erg benieuwd wat u er tot nu toe van vindt… en positieve feedback is ook van harte welkom!"
 • Hoe geef ik feedback?

  De gemeente werkt aan een nieuwe, gebruiksvriendelijke website, waar u naast veel informatie over onze stad een heldere ingang naar Mijn Loket vindt. Op de previewsite van het nieuwe Rotterdam.nl, ziet u wat we tot nu toe al hebben gebouwd. Ook vindt u op deze previewsite aan de rechterzijde een scherm om feedback te geven. We maken de site namelijk graag samen met u af. Want Rotterdam.nl is van en voor u.

 • Hij is dus nog niet af?

  Er staat al veel van de nieuwe site, maar u kunt nog wel schoonheidsfoutjes zoals een niet werkende link, een foutmelding of verkeerde foto tegenkomen. Ook zijn nog niet alle functionaliteiten gebouwd of werken deze nog niet optimaal. Zo kan de zoekmachine vreemde resultaten tonen. Het nieuwe Rotterdam.nl is namelijk volop in aanbouw en uw feedback wordt nog meegenomen, voordat de nieuwe site definitief live gaat.

 • Wanneer gaat de nieuwe site echt live?

  Begin april. Maar alleen wanneer u, net als wij, van mening bent dat het nieuwe Rotterdam.nl beter is dan de oude website. We blijven uiteraard ook na livegang de website aanpassen aan de hand van uw suggesties. Verder staan ontwikkelingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, video en sociale media niet stil. Daarom zal de website continu verbeterd worden.

 • Kan ik ook feedback leveren op Mijn Loket?

  De vernieuwing betreft alleen Rotterdam.nl, niet Mijn Loket. Wanneer u pagina’s op de previewsite tegenkomt die linken naar Mijn Loket, dan zal deze link de ene keer wel werken en de andere keer niet. Dit komt doordat nog niet alle pagina’s door ons redactieteam zijn bewerkt. Natuurlijk kunt u altijd vragen stellen of suggesties doorgeven over Mijn Loket, dit kan via het meldingsformulier van de gemeente Rotterdam.

 • Doet de gemeente echt iets met mijn feedback?

  Tijdens het hele proces van ontwikkelen en realisatie van de nieuwe website zijn Rotterdammers betrokken geweest. We vinden co-creatie echt belangrijk en willen niet alleen voor, maar juist mét de Rotterdammers aan deze site bouwen. We hebben tijdens het traject wel geleerd dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij reageren niet op individuele feedback. Maar als wij meerdere keren over hetzelfde onderwerp negatieve feedback ontvangen, dan leidt dat zeker tot zichtbare aanpassingen aan de website. We houden u natuurlijk op de hoogte van die eventuele veranderingen.

  Wij zijn erg benieuwd wat u er tot nu toe van vindt... en positieve feedback is ook van harte welkom!