nesselande

Rotterdam Nesselande

 

In het noordoosten van het gebied Prins Alexander ligt de wijk Nesselande.

Nesselandestrand

Nesselandestrand

De wijk heeft een groot aanbod van ruime woningen met een tuin en appartementen met zicht op de Zevenhuizerplas. Het diverse woningaanbod in Nesselande bevat ook seniorenwoningen, relatief goedkope huurwoningen en kavels waar mensen zelf een vrijstaande woning kunnen bouwen. Een eigen metrostation maakt een snelle verbinding naar het Alexandrium en het centrum van Rotterdam mogelijk.

Recreatie Nesselande

De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een groot strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er wordt ruimte ingericht voor recreatieve voorzieningen en het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en een bibliotheek opgenomen.

Wonen in Nesselande

Vanwege de bijzondere ligging vestigen veel bewoners zich in deze jongste wijk. Wanneer de wijk is afgebouwd, staan er in Nesselande ruim 4.800 woningen. Voor een aantal delen van de wijk worden nog gedetailleerde plannen vastgesteld. Inmiddels is de uitgifte van kavels op het bedrijventerrein langs de A-20 gestart.

Voorzieningen Nesselande

Nesselande trekt met strand, boulevard en winkelcentrum ook veel mensen van buiten de wijk. Nesselande is een kindvriendelijke wijk, waar onderwijs-, welzijns- en zorgorganisaties al vanaf de start van de wijk met elkaar samenwerken. Verder hebben verschillende verenigingen en clubs hun thuisbasis in Nesselande, denk aan hockeyclub OMHC, Volkstuinvereniging de Boerderij, Watersportvereniging Buurman, Beach club Nesselande en scouting.

Aanvullende informatie

Nesselande is volop in ontwikkeling, op de projectpagina vindt u alle relevante informatie.

 

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken