mantelzorgwaardering

 

Bent u mantelzorger? De gemeente Rotterdam bedankt u voor uw zorg voor een ander.

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering is een bedankje van de gemeente

We doen hier graag iets voor terug, in de vorm van mantelzorgwaardering. U krijgt bijvoorbeeld de Rotterdampas cadeau.

Wat is een mantelzorger?
U bent mantelzorger als u voor een langere periode onbetaald voor iemand zorgt. Bijvoorbeeld voor een familielid of een kennis met een ziekte of een handicap. Hij of zij kan (tijdelijk) niet meer voor zichzelf zorgen. 

Wat krijgt u met de mantelzorgwaardering?
U krijgt de mantelzorgwaardering als bedankje van de gemeente. De waardering bestaat uit:

Gratis Rotterdampas
Iedere mantelzorger ontvangt een gratis Rotterdampas en daarop tevens éénmailig € 25 OV-tegoed. Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting. Voor alle kortingsacties: zie www.rotterdampas.nl/acties. Voor de aanvraag van de pas heeft u een mantelzorgverklaring nodig. Heeft u al een gratis pas, dan kunt u deze verlengen. U kunt het OV-tegoed bij één van de RET-servicepunten op uw OV-chip laden.

Rotterdampas cadeau doen
U kunt de Rotterdampas ook cadeau doen aan iemand anders.
Dit gaat als volgt: U vraagt de mantelzorgverklaring aan via http://www.rotterdam.nl/product:mantelzorgverklaring. Via de mail ontvangt u een vouchercode. Deze code geeft u aan de persoon die de Rotterdampas van u krijgt.
Met deze code kan die persoon via www.rotterdampas.nl/bestellen gratis de Rotterdampas bestellen.

Mantelzorgparkeervergunning
Heeft degene voor wie u zorgt een CIZ-indicatie of Wmo-beschikking? En woont hij in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kan hij een mantelzorgparkeervergunning aanvragen. Als mantelzorger parkeert u dan gratis in de buurt. Meer informatie of direct aanvragen? Ga naar de pagina mantelzorgparkeervergunning

Dag van de Mantelzorg
10 november is het Dag van de Mantelzorg. Ook bij u in de buurt wordt dan een activiteit georganiseerd. Meer informatie hierover vindt u tegen die tijd in de huis-aan-huiskranten of op de pagina mantelzorg.
 
Vraag de mantelzorgverklaring aan
Om de Rotterdampas cadeau te krijgen, heeft u een mantelzorgverklaring nodig. Vraag de verklaring aan via onderstaande button. Of ga langs bij VraagWijzer bij u in de buurt. Bij de mantelzorgverklaring ontvangt u een code. Die heeft u nodig om de Rotterdampas gratis te bestellen. Heeft u in 2015 al een mantelzorgverklaring ingevuld? Kijk dan op Mijn Loket, bevestig uw gegevens of pas ze aan. U krijgt dan een nieuwe code.

Uw gegevens worden uitsluitend geregistreerd voor de mantelzorgverklaring en niet voor andere doeleinden.

Aanvullende informatie

Bekijk de vragen en antwoorden mantelzorgwaardering:
Vraag en antwoord Mantelzorg (pdf)
Flyer Mantelzorg - Hebbieeffe (pdf)

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken