mantelzorgwaardering

 

Bent u mantelzorger? De gemeente Rotterdam bedankt u voor uw zorg voor een ander.

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering is een bedankje van de gemeente

We doen hier graag iets voor terug, in de vorm van mantelzorgwaardering. U krijgt bijvoorbeeld de Rotterdampas cadeau.

Wat is een mantelzorger?
U bent mantelzorger als u voor een langere periode onbetaald voor iemand zorgt. Bijvoorbeeld voor een familielid of een kennis met een ziekte of een handicap. Hij of zij kan (tijdelijk) niet meer voor zichzelf zorgen. 

Wat krijgt u met de mantelzorgwaardering?
U krijgt de mantelzorgwaardering als bedankje van de gemeente. De waardering bestaat uit:

Gratis Rotterdampas
Mantelzorgers krijgen van ons een Rotterdampas cadeau. Hiermee kunt u meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting. Om de pas gratis te krijgen, heeft u een code nodig. Die krijgt u wanneer u de mantelzorgverklaring invult.

Mantelzorgparkeervergunning
Heeft degene voor wie u zorgt een CIZ-indicatie of Wmo-beschikking? En woont hij in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kan hij een mantelzorgparkeervergunning aanvragen. Als mantelzorger parkeert u dan gratis in de buurt. Meer informatie of direct aanvragen? Ga naar de pagina mantelzorgparkeervergunning

Dag van de Mantelzorg
10 november is het Dag van de Mantelzorg. Ook bij u in de buurt wordt dan een activiteit georganiseerd. Meer informatie hierover vindt u tegen die tijd in de huis-aan-huiskranten of op de pagina mantelzorg.
 
Vraag de mantelzorgverklaring aan
Om de Rotterdampas cadeau te krijgen, heeft u een mantelzorgverklaring nodig. Vraag de verklaring aan via onderstaande button. Of ga langs bij VraagWijzer bij u in de buurt. Bij de mantelzorgverklaring ontvangt u een code. Die heeft u nodig om de Rotterdampas gratis te bestellen. Heeft u in 2015 al een mantelzorgverklaring ingevuld? Kijk dan op Mijn Loket, bevestig uw gegevens of pas ze aan. U krijgt dan een nieuwe code.
 

Aanvullende informatie

Bekijk de vragen en antwoorden mantelzorgwaardering:
Q&A Mantelzorgwaardering (pdf)
Flyer Mantelzorg - Hebbieeffe (pdf)

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken