renovatie maastunnel

 

In de zomer van 2017 starten de werkzaamheden voor de grootschalige renovatie van de Maastunnel.

Maastunnel

Er is altijd één buis beschikbaar voor verkeer van Zuid naar Noord

Tijdens de werkzaamheden is één tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer van zuid naar noord. Deze buis-voor-buis afsluiting geldt twee jaar. De werkzaamheden in de autotunnel zijn in de zomer van 2019 afgerond. De fietstunnel en voetgangerstunnel worden uitsluitend in 2019 aangepakt en zijn waarschijnlijk in april 2020 gereed.

De renovatie van de Maastunnel is noodzakelijk omdat in 2011 is geconstateerd dat het beton door de jaren heen is aangetast. Daarnaast moet de tunnel in mei 2019 voldoen aan de nieuwe Wet Tunnelveiligheid.

Projectinformatie
De Maastunnel wordt in de komende tijd regelmatig in de nacht afgesloten voor het snelverkeer van noord naar zuid. Verkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.

 

Opening tentoonstelling over de jarige Maastunnel in de Kunsthal 
zaterdag 14 januari 2017 om 17.30 uur

De Maastunnel is bijna jarig! Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van ‘ONZE TUNNEL’ presenteert de Kunsthal in samenwerking met de gemeente Rotterdam een tentoonstelling over dit geliefde Rotterdamse Rijksmonument.

Aan de hand van films, foto’s en verhalen komen de geschiedenis en de toekomst van de tunnel tot leven. Tijdens deze opening zal het eerste exemplaar van het boek ‘De tunnel onderdoor’ van Henk van der Maas worden overhandigd aan wethouder Pex Langenberg en start de campagne.

De opening vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 om 17.30 uur in de Kunsthal. 
Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op www.kunsthal.nl


Filmpje renovatie Maastunnel


De bouw van de Maastunnel
De bouw ging in 1937 van start en was in 1942 voltooid. De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar.


De Maastunnel anno 2015
Voor de mediawand in de Schouwburg is een film gemaakt over de Maastunnel in zijn huidige staat. Bekijk de film online (fullscreen levert de mooiste beeldkwaliteit):

Contact
Heeft u een vraag over de renovatie van de Maastunnel? Stuur een e-mail t.a.v. Mirjam van den Brink via renovatiemaastunnel@rotterdam.nl.  Of neem contact op met Mirjam van den Brink, bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag via 06 51 26 55 70. Of maandag en woensdag kunt u bellen met Henriette Edens via 06 53 51 03 37

Maastunnel op social media
Like ons op Facebook, volg ons Twitter, bekijk ons op Youtube en blijf zo op de hoogte van de renovatie van de Maastunnel.

Rotterdam

nieuws maastunnel

Herinrichting Brielselaan, Doklaan en Maastunnelplein
Werkzaamheden herinrichting van de Brielselaan, Doklaan en Maastunnelplein.
07 november 2016 | lees meer
Werkzaamheden Van Vollenhovenstraat, Scheepstimmersmanslaan en Westerstraat
Werkzaamheden aan de Van Vollenhovenstraat van juli 2016 tot september 2017.
24 oktober 2016 | lees meer
Filmpje Experiment geel asfalt Maastunnel
De gemeente Rotterdam heeft in de Maastunnel gekleurd asfalt aangelegd.
13 oktober 2016 | lees meer
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken