kinderboerderijen en lescentra

 

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en te ontdekken wat voor dieren er in de natuur leven.

kinderboederij

kinderboerderij

In een grote stad als Rotterdam is de kinderboerderij de plek bij uitstek om op een veilige en leuke manier kennis te maken de boerderij en met de boerderijdieren.

Verantwoorde plek
Met zo’n 1.000.000 bezoeken per jaar zijn de Rotterdamse kinderboerderijen veel bezochte voorzieningen. De Rotterdamse kinderboerderijen zijn dan ook allen in het bezit van het Keurmerk Kinderboerderijen van de VSKBN. Dit keurmerk houdt in dat de kinderboerderijen voldoen aan alle wet- en regelgeving rondom veiligheid, hygiŽne en dierenwelzijn. Dit maakt de kinderboerderijen tot een fijne plek voor zowel de dieren als de vele ouders, opa’s en oma’s die met hun kroost een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Leuke activiteiten
Op de kinderboerderijen worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Op de meeste kinderboerderijen is het ook mogelijk om een kinderverjaardag te vieren. 

Leren over de natuur
Op het terrein van de meeste kinderboerderijen vindt u een lescentrum voor Natuur- en Milieueducatie. Vanuit de lescentra worden lessen georganiseerd voor basisscholen. Samen met de nabijgelegen schooltuinen zorgen de lescentra ervoor dat Rotterdamse basisschoolleerlingen op een belevenisvolle manier leren over de planten, dieren en de natuur in hun directe leefomgeving.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken