kanoŽn langs de rhoonse baan

20 maart 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Van het Rotterdamse Zuiderpark rechtstreeks naar de Zuidpolder in Barendrecht varen.

Varen langs de Rhoonse Baan

KanoŽn op de Blauwe Verbinding

Dat is het doel van de Blauwe Verbinding, de nieuwe 15 kilometer lange waterroute tussen stad en buitengebied. Begin april is er weer een deel klaar. Want door het verbreden en verhogen van de bestaande duikers bij de Rhoonse Baan in Albrandswaard ontstaat daar een doorgang voor kanovaarders.

Binnenkort beginnen de werkzaamheden bij het Heulwegviaduct. Hier wordt een waterbak gemaakt, waardoor een open verbinding ontstaat tussen het water uit Rotterdam en het water aan de kant van Barendrecht en Rhoon. Ook aan de Heulweg gaan in april werkzaamheden van start.

Beter water
De Blauwe Verbinding is niet alleen een recreatieve vaar-, fiets- en wandelroute. Dankzij de Blauwe Verbinding verbetert de waterkwaliteit in het hele gebied. Bovendien fungeert de Blauwe Verbinding ook als waterberging. Onder leiding van Rotterdam werken vele partijen samen aan dit omvangrijke project: de gemeenten Albrandswaard en Barendrecht, Provincie Zuid-Holland, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en Waterschap Hollandse Delta.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken